Mediedebat i Aarhus: Vi skal have flere konstruktive nyheder

Nyt institut i Aarhus sætter fokus på konstruktive nyheder

I Aarhus er et nyt og uafhængigt journalistisk institut placeret på Aarhus Universitet. Det skal medvirke til at genskabe tilliden til nyhedsjournalistikken ved at udbrede kendskabet til konstruktiv journalistik både i Danmark og i udlandet. Instituttet, Constructive Institute, åbnede som den største satsning af sin slags den 1. september 2017 i Aarhus.

Og nu står det bag en stor konference - den største i verden - om netop konstruktiv journalistik, hvor journalister, redaktører og debattører fra hele verden er med for at diskutere journalister og nyhedsmediers rolle i det moderne demokrati. 

Og det er vigtigt at sætte fokus på nyhederne, mener Ulrik Haagerup, direktør for Constructive Institute.

- Det gør vi, fordi folk ikke stoler på medierne i den grad, som de burde. Journalister bliver nødt til at holde op med at tro på, at en god historie nødvendigvis er en dårlig historie, for det kommer til at skævvride det billede, vi giver til mennesker om, hvordan verden ser ud. Det er ikke altid så slemt. Det betyder ikke, at vi ikke skal lave nordkoreanske nyheder, hvor vi ignorerer problemer, men vi skal give et fair og præcist billede af, hvordan verden ser ud, og det gør vi ikke altid, hvis vi kun synes, at en god historie handler om det, der er problematisk og problemfyldt, siger Ulrik Haagerup, der tidligere har arbejdet som nyhedsdirektør i DR.

Ulrik Haagerup, direktør for Constructive Institute på Aarhus Universitet.
Ulrik Haagerup, direktør for Constructive Institute på Aarhus Universitet.

Konferencen er begyndt torsdag på Aarhus Universitet, og den varer til og med fredag. 

- Målet med god journalistik er ikke at være kritisk. Målet er at gøre folk klogere, så de selv kan tage stilling. Og for at kunne gøre det skal man være kritisk, siger Ulrik Haagerup.

Til konferencen skal blandt andre Jimmy Maymann, tidligere CEO på Huffington Post, kulturminister Mette Bock (LA) og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S). Du kan læse mere om konferencen her.

sygeplejerske

Enhedslisten vil have langsigtet plan for ligeløn

Grenaa-Anholt Færgefart

Anholtfærgen frigiver flere billetter

Rosa Lykke Yde

Kvindernes kampdag: Børnepasning skal få flere kvinder i byrådet

17A72062-1157-4131-9F02-8C9C846B39D5

Efter ulykke: Amfetamin og 100 km/t gennem Silkeborg - mand fængslet for vanvidskørsel

Børnehaver på hjul

play Børnehaver på hjul skal afhjælpe pladsmangel

kirkens korshær genbrug

Forrygende genåbning for genbrugsbutikker, men: - Vi kommer ikke til at indhente tab