Malling-drab: Nu er tidligere samlever tiltalt for drabet på Frejya

Østjyllands Politi har nu tiltalt en 51-årig mand for drabet på sin tidligere samlever, 43-årige Freyja Egilsdottir Mogensen fra Malling.

Det sendte chokbølger gennem den østjyske by Malling, da det i starten af februar i år kom frem, at den 43-årige kvinde Freyja Egilsdottir Mogensen på forfærdelig vis var blevet dræbt af sin tidligere samlever.

Efter mange måneders efterforskning har anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi nu tiltalt manden for drabet på sin tidligere samlever.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge anklageskriftet kvalte den 51-årige kvinden på hendes adresse i Malling den 29. januar, hvorefter han parterede liget, som han forsøgte at gemme i huset og haven.

Se billederne af alle de lys, der blev tændt for Freyja Egilsdottir Mogensen, da lokalbefolkningen mødtes for at mindes d. 5. februar.

Han meldte kvinden savnet den 2. februar, men allerede samme dag blev han anholdt og sigtet for drabet, og politiet fandt kvinden død på hendes bopæl.

Dagen efter blev den 51-årige varetægtsfængslet, og nu er der så rejst tiltale i sagen.

Erkendte drabet med det samme

Den 51-årige erkendte at have begået drabet allerede under grundlovsforhøret tilbage i februar.

- Min forventning er, at der bliver tale om en tilståelsessag. Det er naturligvis en voldsom sag og nu skal retten bestemme, hvilken straf tiltalte skal idømmes, siger specialanklager Jesper Rubow.

Der er endnu ikke fastsat dato og tidspunkt for retsmødet i sagen.

Tidligere dømt for drab

Der er tale om den samme mand, som blev dømt for et drab på en kvinde i Odder begået i 1995.

Også dengang var der tale om en kvinde, som manden havde en tæt forbindelse til, da der var tale om en kvinde, der var mor til hans dengang toårige søn.

Manden blev idømt en fængselsstraf for drabet.