Lynhurtigt: Robot til 32 millioner kroner pumper julegaver ud

En investering på mere end 30 millioner kroner gør, at en stor, aarhusiansk webshop nu kan pumpe pakker ud på samlebånd. Bogstavelig talt.

Fra 40 pakker per person i timen til 600 i timen.

Det er resultatet af, at webshoppen Proshop har fået en ny pakkerobot inden årets julegaveræs.

- Så når to personer står og arbejder, svarer det til, når 18 personer arbejder, fortæller CEO i Proshop Poul Thyregod.

Pakkerobotten 3D-scanner de konkrete produkter i kundens ordre og tilpasser derefter papkassen præcist til lige netop den pakke.

quote Lige meget hvor meget robotteknologi vi kommer ind i det, bliver vi ved med at ansætte.

Poul Thyregod, CEO, Proshop

Det gør ifølge Poul Thyregod Proshop i stand til at spare 20-25 procent på papforbruget og i øvrigt pakke sine ordrer mere effektivt, når det skal ud til kunderne.

- Vores problem herude er, at til Black Friday og jul skal kapaciteten stige til måske det femdobbelte. Vi har rigtig mange produkter at køre gennem og rigtig mange kunder at gøre glade.

- Det betyder, at vi skal være sikre på, at vi kan producere den kvalitet og holde det, vi lover om levering. Robotten er med til at gøre os hurtige og mere effektive, siger Poul Thyregod.

Poul Thyregod er CEO i Proshop i Højbjerg.
Poul Thyregod er CEO i Proshop i Højbjerg.

Der findes kun seks af den slags pakkerobotter i verden, og det overrasker derfor nok heller ikke, at systemet har kostet hele 32 millioner kroner.

Medarbejderne i Proshop skal dog ikke frygte for deres jobs, selvom pakkerobotten nu effektiviserer nu virksomhedens output.

- Vi er så privilegerede, at vi har en ret høj vækst. Så vi har fundet ud af, at lige meget hvor meget robotteknologi vi kommer ind i det, bliver vi ved med at ansætte.

- Vi har aldrig været flere end nu, så det her betyder ikke, at der er nogen, der kommer til at forlade os herude. Det kommer bare til at være med til at løfte den eksport, vi har til udlandet, siger Poul Thyregod.