- Luk moskéen på Grimhøjvej!

Flere politikere raser efter jøde-udtalelser

Moskéen på Grimhøjvej i Aarhus er endnu engang kommet i de danske politikeres søgelys.

Det sker efter en video med den aarhusianske imam Abu Bilal Ismail er blevet lagt ud på Youtube. Her ser man imamen prædike om den aktuelle konflikt mellem israelerne og palæstinenserne.

Videoen er filmet under en prædiken i Al Nusra-moskéen i Berlin. I videoen beder Abu Bilal Ismail til, at de zionistiske jøder skal dræbes.

- Allah, destruer alle de zionistiske jøder. De er ingen udfordring for dig, siger den aarhusianske imam i videoen.

Det får nu blandt andet Dansk Folkeparti og integrationsminister Manu Sareen (R) til at tage afstand til udtalelserne.

Kalder ministre i samråd

Dansk Folkeparti mener, at udtalelserne skal få konsekvenser for moskéen, som også tidligere har gjort sig bemærket. Dengang i forbindelse med hvervning af unge muslimer, som rejser til Syrien:

- Det er rystende og fuldstændig vanvittigt at begynde at tale om at slå jøder ihjel. At imamen har tilknytning til Grimhøjmoskeen bør efter min mening være det sidste søm i kisten. Moskeen er jo også kendt for at sende unge muslimer til såkaldt hellig krig i Syrien, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), som opfordrer til, at man helt lukker moskéen på Grimhøjvej.

Udlændingeordfører Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti vil nu kalde både justitsminister Karen Hækkerup (S) og social- og integrationsminister Manu Sareen (R) i samråd.

Til bt.dk fortæller imam Abu Bilal Ismail, at han ikke har opfordret til drab på jøder:

- Jeg mener ikke, det er alle jøder, der skal dø. Det er kun de jøder, der har dræbt befolkningen i Gaza. Jeg har bedt gud om at ødelægge de jøder, der dræber os. Det er ikke alle jøder, for jeg kender jøder, der er gode mod os.

Se hele den omdiskuterede Youtube-video ved at klikke her.