Lise kan ikke finde en ledig vaccinationstid: - Det er simpelthen at gøre grin med os

Lise Schaldemose giver ikke meget for regionsrådsformanden begrundelse om, at der ikke er nok tider, fordi regionen og SSI's systemer ikke taler sammen. Ifølge hende bør man få løst problemet hurtigst muligt.

- Den 23. februar fik jeg det her brev om, at jeg skulle gå ind på vaccine.dk og bestille en tid. I går formiddag prøvede jeg tre gange, jeg prøvede i går eftermiddags, jeg prøvede i går aftes, og jeg prøvede her til morgen. Der er ingen tider, lyder det fra 72-årige Lise Schaldemose fra Aarhus.

Hun er en af de borgere som i løbet af de seneste dage har henvendt sig til TV2 ØSTJYLLAND, da hun ikke kan få en tid til vaccination, selvom hun har fået en indkaldelse i sin e-boks. 

- Jeg har været så langt henne (i bookingssystemet red.), som man kan. Længere kan man ikke komme, og der er ingen tider. 

- Det er simpelthen at gøre grin med os, at vi får sådan et brev, og så er det fuldstændigt umuligt at få en vaccinationstid, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Lise Schaldemose kan ikke få en tid før til april.
Lise Schaldemose kan ikke få en tid før til april.

De to systemer taler ikke sammen

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) fortalte tidligere i dag til TV2 ØSTJYLLAND, at man kender problemet, og at det er omfattende. 

Han kalder situationen uheldig, men forklarer at problemet skyldes, at det er Statens Serum Institut, der indkalder borgere til vaccination. Og antallet af indkaldelser står ikke mål med det antal vacciner, som regionen modtager.

Regionen kan nemlig ikke selv styre, hvor mange vacciner, de får. Derfor opstår situationer som denne for Lise Schaldemose og mange andre østjyder. 

Den begrundelse giver Lise Schaldemose dog ikke meget for. 

- Så må man jo have systemerne til at snakke sammen. Det der med at den ene giver den anden skylden, det holder ikke. Det er ikke i orden. Jeg har efterhånden lært, at man ikke skal regne med noget fra det offentliges side mere, siger hun. 

Vil have tid ved indkaldelsen 

Lise Schaldemose bor i Aarhus, men hun har også søgt på tider i resten af Østjylland - men uden held. 

- Hvis man skal have en vaccinetid, så skal man vinde i lotteriet. Jeg har en mand på plejehjem, og derfor er det faktisk vigtigt, at jeg bliver vaccineret, så vi kan begynde at have et liv, forklarer hun. 

Og hun har da også selv et bud på, hvordan staten og regionerne kan løse problemet. 

- Det nemmeste af det hele ville jo være, at man fik en tid, akkurat ligesom vi får en tid, når vi skal på hospitalet. Så kommer der en tid til os, og så kan der stå i brevet: Hvis ikke du har accepteret indenfor 48 timer, så bortfalder din tid, siger hun. 

VIDEO: Ifølge 72-årige Lise Schaldemose, så skal der findes en løsning på problemet hurtigst muligt.

Institut: Der er behov for at invitere flere

Statens Serum Institut svarer torsdag på kritikken i en mail til TV2 ØSTJYLLAND, hvor de skriver: 

- Der er helt generelt behov for at invitere flere borgere til vaccination, end der umiddelbart er vacciner for at sikre en hurtig udrulning af vaccinationerne og med mindst muligt spild.

- Samtidig har man som borger behov for at vide, om man er visiteret til en bestemt gruppe, selvom det kan betyde, at man må vente lidt, før man kan booke en tid til vaccination, skriver Statens Serum Institut.