Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

Mange borgere ringer i øjeblikket forgæves, når de gerne vil bestille tid til at blive vaccineret. Det skyldes, at Region Midtjylland ikke har vacciner nok til alle dem, som Statens Serum Institut har indkaldt til vaccination. Instituttet afviser kritikken.

Obs.: Opdateret kl. 14-40 med svar fra Statens Serum Institut.

Flere borgere har de seneste dage henvendt sig til TV2 ØSTJYLLAND. De ærgrer sig over, at de på trods af flere henvendelser til regionen ikke har kunnet få en tid til at blive vaccineret, selvom de har fået en invitation til at blive det.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) siger til TV2 ØSTJYLLAND, at man kender problemet, og at det er omfattende:

- Der er alt for mange, der bliver indkaldt til vaccination, siger Anders Kühnau til TV2 ØSTJYLLAND. Anders Kühnau kalder situationen uheldig.

Han forklarer, at problemet skyldes, at det er Statens Serum Institut, der indkalder borgere til vaccination. Og antallet af indkaldelser står ikke mål med det antal vacciner, som regionen modtager.

Institut: Der er behov for at invitere flere

Statens Serum Institut oplyser i en mail til TV2 ØSTJYLLAND, at SSI inviterer personer ind i de åbne målgrupper løbende og i takt med, at der kommer vacciner og efter aftale med Sundhedsstyrelsen:

- Der er helt generelt behov for at invitere flere borgere til vaccination, end der umiddelbart er vacciner for at sikre en hurtig udrulning af vaccinationerne og med mindst muligt spild.

- Samtidig har man som borger behov for at vide, om man er visiteret til en bestemt gruppe, selvom det kan betyde, at man må vente lidt, før man kan booke en tid til vaccination, skriver Statens Serum Institut.

Større vaccineleverancer kan løse problemet

Regionsrådsformanden siger, at regionerne har diskuteret problemet med de andre myndigheder:

- Det er et problem, vi har rejst overfor de centrale myndigheder, og det er svært at få ændret.

- Indtil vi får hul igennem til større leverancer af vacciner, vil der være borgere, der oplever, at de får at vide, at der ikke er en tid til dem.

- Vi lægger kun tider ud i det omfang, vi har vacciner til, siger Anders Kühnau.

Hvad er det gode råd til borgere, der er blevet indkaldt, men som ikke kan få tid?

- Det, man kan gøre, er at ringe til hotline. Hvis man ikke kan få en tid, må man væbne sig med lidt tålmodighed. Vi er desværre ikke herrer over det, siger Anders Kühnau.

Han siger, at regionen gør alt, hvad de kan for holde den rigtige rækkefølge, så borgerne bliver vaccineret efter den prioritering, der er vedtaget.

def_thumb,50_percent

play Nu falder sneen flere steder - se video og billeder

Politiaktion

Stor politiaktion efter husspektakel lørdag aften - to personer anholdt

20201014-131336-A-1920x1277we

Regn, slud og snevejr over Danmark - her er der størst risiko for sne

def_thumb,50_percent

play Søvand forsvandt på mystisk vis: Nu bliver det politianmeldt

80_percent

play Lystbådepladser bliver revet væk

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag