Kronprinsen genindviede veteranhjem

Veteranhjem Midtjylland er den femte af sin slags i Danmark. Det er både for nuværende og tidligere soldater.

Det var en travl kronprins Frederik, der gæstede det østjyske, da han udover Arkitektskolen, også genindviede Veteranhjem Midtjylland i Aarhus i dag.

Veteranhjemmet i Brabrand er den femte af sin slags i Danmark og er både for nuværende og tidligere soldater.

- Det kan godt være, de bliver gemt nogle gange. Men de bliver aldrig glemt. Det er vi mange, der sørger for, at de ikke må, sagde kronprins Frederik i forbindelse med genindvielsen af veteranhjemmet. 

Veteranerne må ikke blive glemt 

Alt efter behov er der på veteranhjemmet både plads til at få støtte og omsorg oven på voldsomme oplevelser og til at mødes for at værne om kammeratskabet fra Forsvaret.

- Her er det et spørgsmål om sammenhold, der kan styrke dem og hjælpe dem fremad fra noget, der var svært til noget, der er meget mindre svært, sagde kronprinsen og tilføjede: 

Kromprins Frederik hilser på efter sin ankomst til Veteranhjem Midtjylland.
Kromprins Frederik hilser på efter sin ankomst til Veteranhjem Midtjylland.

- Og det er klart. Med lidt soldaterjargon, som jeg også kender til, så går det meget nemmere. Så kan vi grine, og de kan drille mig, sagde kronprins Frederik, der selv har en fortid inden for Frømandskorpset. 

Åbent døgnet rundt

Veteranhjem Midtjylland er åbent alle døgnets 24 timer hver dag året rundt.

Det er dog ikke hensigten, at Veteranhjem Midtjylland skal blive en fast bopæl for veteraner. Derfor tilbydes der heller ikke behandling på hjemmet.

Veteranhjem Midtjylland er blevet til efter en større renovering med tilbygninger med støtte fra en række donationer.