Knokler for at udvikle vaccine - her er status

Mange er godt og grundigt trætte af at leve under coronarestriktioner, men en vaccine er desværre langtfra at være lige på trapperne.

Torsdag blev der registreret de højeste smittetal på en enkelt dag i Danmark, siden coronaepidemien skyllede ind over landet i marts.

De stigende smittetal, der i øvrigt er tendensen over det meste af Europa, giver lange udsigter til en hverdag ude af coronaens skygge, der trækker et spor af mundbind og håndsprit efter sig. 

Langsommere end forventet 

Smittestigningen sætter også udviklingen af en effektiv vaccine på Aarhus Universitet under pres. Men desværre er der heller ikke her noget, der tyder på hurtige eller nemme løsninger.

- Det her har vist sig at trække lidt mere ud, end vi havde håbet på, siger læge og forsker Ole Søgaard fra Aarhus Universitetshospital.

quote - Det vil være ønskescenariet, men det ikke sikkert, at det er der, vi står om et år. Indtil da er vi nødt til at have en god behandling.

Ole Søgaard, læge og forsker 

Flere forsøg på en gang 

Han er en del af flere forsøg på hospitalet i Skejby, der forsøger at løse den medicinske gåde, der kan føre til en vaccine mod covid-19. 

Han mener, at der vil gå mindst et år, før der findes en vaccine. 

VIDEO: Se hele indslaget om udviklingen af en vaccine mod covid-19 her. 

Først er ikke altid bedst 

Line Reinert, lektor i biomedicin på Aarhus Universitetshospital, forsker også i vacciner, der kan neutralisere virusset, der i hele verden er kendt som covid-19.

Hun har de seneste fem måneder arbejdet intenst i sit topsikrede laboratorie. Line Reinert erkender, at kampen om at blive de første med en vaccine, er svær. Men det gør måske heller ikke noget. 

- Det første er måske heller ikke det bedste. De fund, vi gør, kan måske være med til at forberede den vaccine, der er kommet ud først, siger hun. 

VIDEO: Her kan du møde nogle af dem, der er trætte af de mange restriktioner, corona er skyld i 
blå blink politi politibil patrulje

Festen sluttede brat: Bøller frarøver studenterhue

Elton John

Britisk verdensstjerne kommer til Horsens

silkeborgvej

Efter vanvidskørsel: Nu bliver færdselsåre oprustet

Politi sejler båd

Treårig pige er vågnet af koma efter hun blev fundet livløs i sø

marie louise kalmeyer

Flere får angst og ADHD: Ekspert glæder sig på et område

Køer på græs

Køer på skovtur: Nyt forsøg skal undersøge om skov-køer gavner klima og dyrevelfærd

Dagens mest læste