Kæmper for pille-idé

HTX-elever skal dyste til DM i Teknologi

Tre HTX-elever fra Aarhus Tech har kvalificeret sig til DM i Teknologi.

Det skete efter, at de i går vandt regionsmesterskabet i produktudvikling, som blev afholdt i Vejle.

De tre HTX-elever, Malte Spence, Carsten Stoltenberg og Mathias Lynnerup Jakobsen har opfundet en moderne form for pilleæske - en helt ny elektronisk pilledispenser.

Ved hjælp af en app på mobiltelefonen, kan pilledispenseren selv holde styr på, hvornår pillerne skal tages og kan samtidig dosere det rigtige antal piller.

Det var den idé, der i går sendte drengene videre til DM i Teknologi.

- Vi regnede slet ikke med at gå videre. Det er nok, fordi vi er så selvkritiske. Nok mere end vi burde være. Der var bare så mange andre gode stande og projektet. Censorerne lagde vægt på, at vores projekt var realistisk og til at sætte i produktion. Vi har synes også selv, at vi har en idé og et koncept, som ikke koster milliarder at realisere, siger Malte Spence og Mathias Lynnerup Jacobsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den nye pilledispenser indebærer en mindre risiko for fejl hos både brugere og plejepersonale.

Se: Styr på pillerne

Ved DM i Teknologi får de tre elever mulighed for at præsentere deres projekt for en række erhvervsfolk.

- Det har givet os gåpåmod til at gå videre med projektet. Så hvis det går rigtig godt til DM kan det da godt være, vi tager et sabbatår, siger Malte Spence og Mathias Lynnerup Jacobsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

DM i Teknologi bliver afholdt i København den 5. september, hvor uddannelsesminister Morten Østergaard overrækker præmierne.