I dag fyldes Aarhus med traktorer: Sådan påvirker det trafikken

Lørdag fylder hundredevis af traktorer på vejene ind mod Aarhus. Det får betydning for både bil – og bustrafik.

Lørdag venter en historisk omfattende traktordemonstration i Aarhus og København.

Flere hundrede demonstranter forventes at køre i traktor gennem byerne for at vise deres utilfredshed med regeringens ageren i minksagen. Mere end 850 traktorer har indtil videre tilmeldt sig i de to byer. 

I Aarhus forventer Østjyllands Politi lørdag morgen, at de langsomtkørende landbrugsmaskiner vil påvirke den øvrige trafik væsentligt:

- Vi forventer, at der kommer mange traktorer, og det er klart, at det kommer til at fylde på vejene og påvirke de andre trafikanter, siger Morten Bang, politikommissær og operationsleder hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi opfordrer i en pressemeddelelse borgerne til at holde sig orienteret, inden man begiver sig ind til Aarhus.

Traktordemo

Traktorerne kommer til at strømme ind ad indfaldsvejene mod Aarhus Havn fra omkring kl. 10.

Herfra går demonstrationen til fods fra havnen mod Rådhusparken, hvor arrangørerne bag demonstrationen, ’Oprør Fra Landet’, har opsat en scene.

Inden demonstrationen mødte en del af demonstranterne i Aarhus N for at køre i samlet flok mod havnen.
Inden demonstrationen mødte en del af demonstranterne i Aarhus N for at køre i samlet flok mod havnen.

Her har flere kendte politikere meldt deres ankomst og vil holde taler fra kl. 12 til kl. 14, hvorefter demonstranterne går tilbage mod Aarhus Havn og kører ud ad indfaldsvejene i byen igen.

Østjyllands Politi oplyser, at de har færdselspolitiet på gaden for at sikre, at trafikken glider med så få gener som muligt.

Lørdag formiddag var Østjyllands Politi blandt andet til stede ved krydset mellem Randersvej og Brendstrupgårdsvej i Aarhus N.
Lørdag formiddag var Østjyllands Politi blandt andet til stede ved krydset mellem Randersvej og Brendstrupgårdsvej i Aarhus N.

Lørdag formiddag var Østjyllands Politi blandt andet til stede ved krydset mellem Randersvej og Brendstrupgårdsvej i Aarhus N, hvor der opstod kø, da demonstranterne begyndte at køre fra mødestedet ved Dusagervej 16.

En af dem der blev fanget i trafikproppen var Nina Nielsen fra Tranbjerg, der på grund af trafikken, blev forsinket til sin tid til coronatest:

Det går nok, at jeg kommer for sent. Jeg forstår godt, at de demonstrerer, og jeg synes, at minkavlerne er seje, siger Nina Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Traktorerne mødes ved Aarhus havn. Herfra går demonstranterne til Rådhusparken, hvor der er taler fra kl. 12-14.
Traktorerne mødes ved Aarhus havn. Herfra går demonstranterne til Rådhusparken, hvor der er taler fra kl. 12-14. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Her kører traktorerne

Bustrafik med forsinkelser og ustabil drift

Også Midttrafik har tidligere på ugen meldt ud, at lørdagens demonstration vil få indflydelse på bustrafikken.

I et opslag på Facebook skriver de, at de mange traktorer uden tvivl vil skabe udfordringer for busserne, og at der kan forventes forsinkelser og ustabil drift. 

Særligt i tidsrummet kl. 10.00-12.00 og 14.00-16.00.

Midttrafik opfodrer til, at man følger den bus, man skal med i appen Midttrafik Live.

VIDEO: Sådan så det ud da massevis af traktorer kørte fra Skejby i Aarhus N mod havnen.

Vrede over manglende lovhjemmel

Det er den aktuelle minksituation, der har udløst de store protester, som i dag munder ud i de to demonstrationer i Aarhus og København.

På arrangementets Facebookside kan man læse, at det særligt er den manglende lovhjemmel til at aflive samtlige landets mink, der har vakt vrede.

Og for landmand Jørgen Brønd fra Horsens, er det af samme grund, at han vælger at deltage i lørdagens demonstration. Han føler sig snydt af de politikere, der har ansvaret for at lede Danmark:

- Man har brudt grundloven, og jeg mener også, at man har brudt menneskerettighederne, fordi minkavlerne får taget deres erhvervsmulighed helt fra dem, sagde han til TV2 ØSTJYLLAND torsdag.

VIDEO: Landmand Jørgen Brønd fra Horsens deltager lørdag i demonstrationen 'Folkestyret hylder grundloven' i Aarhus. Hundredvis af traktorer forventes at deltage.
IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Dommer fængsler 35-årig mand i sag om voldtægt

Dagens mest læste