I dag fyldes Aarhus med traktorer: Sådan påvirker det trafikken

Lørdag fylder hundredevis af traktorer på vejene ind mod Aarhus. Det får betydning for både bil – og bustrafik.

Lørdag venter en historisk omfattende traktordemonstration i Aarhus og København.

Flere hundrede demonstranter forventes at køre i traktor gennem byerne for at vise deres utilfredshed med regeringens ageren i minksagen. Mere end 850 traktorer har indtil videre tilmeldt sig i de to byer. 

I Aarhus forventer Østjyllands Politi lørdag morgen, at de langsomtkørende landbrugsmaskiner vil påvirke den øvrige trafik væsentligt:

- Vi forventer, at der kommer mange traktorer, og det er klart, at det kommer til at fylde på vejene og påvirke de andre trafikanter, siger Morten Bang, politikommissær og operationsleder hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi opfordrer i en pressemeddelelse borgerne til at holde sig orienteret, inden man begiver sig ind til Aarhus.

Traktordemo

Traktorerne kommer til at strømme ind ad indfaldsvejene mod Aarhus Havn fra omkring kl. 10.

Herfra går demonstrationen til fods fra havnen mod Rådhusparken, hvor arrangørerne bag demonstrationen, ’Oprør Fra Landet’, har opsat en scene.

Inden demonstrationen mødte en del af demonstranterne i Aarhus N for at køre i samlet flok mod havnen.
Inden demonstrationen mødte en del af demonstranterne i Aarhus N for at køre i samlet flok mod havnen.

Her har flere kendte politikere meldt deres ankomst og vil holde taler fra kl. 12 til kl. 14, hvorefter demonstranterne går tilbage mod Aarhus Havn og kører ud ad indfaldsvejene i byen igen.

Østjyllands Politi oplyser, at de har færdselspolitiet på gaden for at sikre, at trafikken glider med så få gener som muligt.

Lørdag formiddag var Østjyllands Politi blandt andet til stede ved krydset mellem Randersvej og Brendstrupgårdsvej i Aarhus N.
Lørdag formiddag var Østjyllands Politi blandt andet til stede ved krydset mellem Randersvej og Brendstrupgårdsvej i Aarhus N.

Lørdag formiddag var Østjyllands Politi blandt andet til stede ved krydset mellem Randersvej og Brendstrupgårdsvej i Aarhus N, hvor der opstod kø, da demonstranterne begyndte at køre fra mødestedet ved Dusagervej 16.

En af dem der blev fanget i trafikproppen var Nina Nielsen fra Tranbjerg, der på grund af trafikken, blev forsinket til sin tid til coronatest:

Det går nok, at jeg kommer for sent. Jeg forstår godt, at de demonstrerer, og jeg synes, at minkavlerne er seje, siger Nina Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Traktorerne mødes ved Aarhus havn. Herfra går demonstranterne til Rådhusparken, hvor der er taler fra kl. 12-14.
Traktorerne mødes ved Aarhus havn. Herfra går demonstranterne til Rådhusparken, hvor der er taler fra kl. 12-14. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Her kører traktorerne

Bustrafik med forsinkelser og ustabil drift

Også Midttrafik har tidligere på ugen meldt ud, at lørdagens demonstration vil få indflydelse på bustrafikken.

I et opslag på Facebook skriver de, at de mange traktorer uden tvivl vil skabe udfordringer for busserne, og at der kan forventes forsinkelser og ustabil drift. 

Særligt i tidsrummet kl. 10.00-12.00 og 14.00-16.00.

Midttrafik opfodrer til, at man følger den bus, man skal med i appen Midttrafik Live.

VIDEO: Sådan så det ud da massevis af traktorer kørte fra Skejby i Aarhus N mod havnen.

Vrede over manglende lovhjemmel

Det er den aktuelle minksituation, der har udløst de store protester, som i dag munder ud i de to demonstrationer i Aarhus og København.

På arrangementets Facebookside kan man læse, at det særligt er den manglende lovhjemmel til at aflive samtlige landets mink, der har vakt vrede.

Og for landmand Jørgen Brønd fra Horsens, er det af samme grund, at han vælger at deltage i lørdagens demonstration. Han føler sig snydt af de politikere, der har ansvaret for at lede Danmark:

- Man har brudt grundloven, og jeg mener også, at man har brudt menneskerettighederne, fordi minkavlerne får taget deres erhvervsmulighed helt fra dem, sagde han til TV2 ØSTJYLLAND torsdag.

VIDEO: Landmand Jørgen Brønd fra Horsens deltager lørdag i demonstrationen 'Folkestyret hylder grundloven' i Aarhus. Hundredvis af traktorer forventes at deltage.
efterlysning_roveri_randers (1)

Politiet beder om hjælp: Mistænkt for røveri efter bustur

blæst blæsevejr gråvejr

Endnu en gråvejrdag i vente - men det bliver mildere

smartphone telefon mobiltelefon

30-årig anholdt i sag om omfattende svindel mod ældre

s6qt8t43fs2c2nt6h20201201121714

playSygeplejerske går på arbejde med ondt i maven – nu er der hjælp på vej

kampagne2

playMundbind flyder fortsat i gadebilledet

E45 motorvej motorvejen kø trafik trafikprop myldretid trafikgenre bil biler tæt trafik kø bilkø

Nu spærres centralt kryds for trafik