Hvad for en kultur?

Få østjyder ved, hvad Kulturhovedstad 2017 går ud på

01:50

1 af 2

Kulturhovedstaden har allerede brugt 10 millioner kroner på kulturprojekter i regionen, men det er de færreste almindelige østjyder, der kan fortælle, hvad de mange skattekroner er brugt til.

På gaden i Aarhus er kendskabet til den største kulturelle begivenhed i byen næsten fraværende.

-Jeg ved, at vi er blevet valgt som kulturhovedstad, der var også andre, der bød ind. Det er det, jeg ved om det, siger Oline Hansen fra Holme.

Hvad får vi ud af det hele?

Det manglende kendskab til det storstilede kulturprojekt er et problem, mener kulturredaktør på Århus Stiftstidende Peter Nørskov. Han kritiserer Kulturhovedstadens ledelse for at være for dårlige til at fortælle om, hvad pengene går til:

- Problemet består i, at man på den ene side har en stor flot forkromet ansøgning, som man vandt titlen på, men at få formuleret og kommunikeret til aarhusianerne, hvad projektet handler om, halter stadigvæk.

Ingen af de aarhusianere som TV 2 | ØSTJYLLAND mødte på gaden i dag vidste, hvad Aarhus som europæisk kulturhovedstad betyder, eller hvad der kommer til at ske frem mod 2017. Og ingen af dem vidste, at der sidste år blev givet 10 millioner kroner til 111 projekter, som allerede er i fuld gang.

Hør kulturredaktørens råd til kulturhovedstadens ledelse i tv-indslaget øverst på siden.