Holder jul for studerende

Inviterer internationale studerende til juleaften

06:27

1 af 2

I aften bliver der fyldt med studerende i Studenterhus Aarhus' lokaler på Aarhus Universitetet.

Her vil omkring 60 personer fra vidt forskellige lande holde juleaften sammen.

- Vi holder juleaften for studerende - primært internationale studerende - der ikke lige har råd eller tid til at tage hjem til jul, siger Loa Mortensen, der er studenterpræst på Aarhus Universitet.

Arrangementet bliver afholdt i samarbejde med Studenterhuset, hvor Steffen Hvid Hansen var med til at tage initiativet til det. Han kunne se, at mange af de internationale studerende fra hans kollegium, der ikke havde mulighed for at tage hjem til jul.

- Så spurgte jeg Studenterhuset, og de syntes, at det var en god idé. Så gik vi sammen med præsterne, og så har vi lavet det her arrangement, hvor der kommer 60 internationale studerende til mad, siger Steffen Hvid Hansen, der selv er frivillig i køkkenet, hvor han forbereder and og flæskesteg, ligesom der også vil være en menu for vegetarer.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi samles og sørge for, at alle har det godt, siger Steffen Hvid Hansen.

Dagen begynder med en tur i kirke for dem, der har lyst. Derefter skal der spises æbleskiver, danses om juletræ, spises julemad, og så er der også pakkeleg på programmet.

- Vi har bedt alle om, at hvis de har nogle traditioner fra deres hjemland, så skal de endelig dele dem med os andre, så forhåbentlig bliver det en traditionel dansk jul med et tvist. Vi vil også meget gerne se og oplevede deres traditioner, siger Loa Mortensen.

27-årige Tobias Jahn, der studerer nordisk litteratur, er en af de studerende, der ikke kunne få en tur hjem til sin mor i Tyskland til at passe ind i programmet. Derfor holder han juleaften i Studenterhuset

- Det er en god ting, for det er ikke godt at være alene og specielt ikke på juleaften, fordi det er et tidspunkt, hvor du skal være sammen med dine venner og familie, siger Tobias Jahn, der ser frem til en aften i godt selskab.

- Jeg glæder mig til at fejre festen i aften med mennesker fra hele verden. Jeg tror, at det bliver en rigtig hyggelig aften med et godt fællesskab, hvor vi lærer de danske traditioner at kende, siger Tobias Jahn.

Du kan se mere om arrangementet og møde Tobias, Steffen og Loa i videoen øverst på siden.