Her hentede AGF penge i budgettet

Aarhus Elite - selskabet bag AGF - har årsregnskabet klar, og det giver et indblik i, hvordan forretningen har ændret sig

Et underskud på forventede 23,6 millioner kroner i regnskabsåret 14/15 og en opjustering på 10 millioner kroner i forhold til forventningerne til 15/16 er bundlinjen på Aarhus Elites årsregnskab, der blev offentliggjort fredag.

Tallene viser, at AGF's omsætning er faldet fra 108 millioner til 73 millioner kroner. Årsagen er den sportslige nedtur med nedrykningen fra Superligaen. Det medførte nemlig et fald i sponsorindtægter fra 47 milloiner kroner til 37 millioner kroner, mens tv-indtægterne faldt fra 27 millioner kroner til 8 millioner kroner.

23 mio. minus hos Aarhus Elite – men forventninger opjusteres

Et sted, hvor AGF har øget indtægterne, er på transfersiden. Mod blot en enkelt million i sæsonen 13/14 er der i 14/15 hentet 8 millioner kroner på transfers. Stigningen skyldes primært salget af Casper Sloth til Leeds, oplyser AGF.

Samtidig kan det tydeligt læses i tallene, at personalet er blevet trimmet. Personaleomkostningerne er reduceret kraftigt fra 70 millioner kroner om året til 57 millioner.

- Det er vores erklærede mål at få sportslig fremgang og økonomisk balance til at gå hånd i hånd, og vi er på rette spor. Både sportsligt og kommercielt har vi dog stadig et stort arbejde foran os, og vi har langt fra udnyttet det fulde potentiale, byen og regionen rummer. Vi går til opgaven med stor ydmyghed, og vi er samtidig bevidste om, at vi kun ved fælles hjælp opnår succes, siger administrerende direktør Jacob Nielsen i en pressemeddelelse.

Float Studio

Lukket fire gange af politiet: Nu forklarer ejer, hvorfor han bryder coronareglerne

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

Lige nu
test corona covid-19

liveblog COVID-19 LIVE: Partier og organisationer efterlyser genåbningsplan for skoler