Handicappede atleter får kun halv bonus fra Team Danmark

Atleterne ved de Paralympiske Lege i Rio modtager kun det halve i bonus i forhold til "almindelige" atleter

02:11

1 af 2

Niels Korfitz Mortensen er en rigtig dygtig svømmer, og faktisk er han så dygtig i vandet, at han er blevet udtaget til de Paralympiske Lege i Rio til sommer, og han ser frem til at dyste mod andre svømmere fra hele verden.

Han fik beskeden for to uger siden, og dermed gik drømmen i opfyldelse for den 20-årige svømmer fra Aarhus, der tidligere har deltaget i EM, VM og OL i London, men han undrer sig over Team Danmark.

To østjyder nomineret til handicapidrætpris

Team Danmark har netop meddelt at bonus for en guldmedalje udløser 100.000 kroner ved OL og det halve ved Paralympiske Lege, og bonussen er også halveret i tilfælde af sølv- og bronzemedaljer.

- Det er selvfølgelig en underlig ting, nu hvor vi ellers får så mange gode ting fra Team Danmark som en diætist. At vi kun får halvdelen er underligt, siger Niels Korfitz Mortensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I andre lande som for eksempel Norge belønner de atleter ved OL på lige fod med atleter ved de Paralympiske Lege.

Verdens bedste stopper efter flot karriere

- Jeg synes stadigvæk, at vi træner ligeså meget som OL-atleter, og jeg synes egentlig, at vi burde være ligestillede, lyder det fra Niels Korfitz Mortensen.

Lone Hansen er direktør i Team Danmark, og hun understreger, at forskellen skyldes, at der er tale om to forskellige konkurrencer, og handicapatleter fik slet ikke bonus indtil 2008. Det er ganske enkelt et spørgsmål om prioritering.

VM i para-atletik: Sølv til aarhusianer

- Det ligger Team Danmark på hjerte at sørge for, at der er gode vilkår - også for det paraolympiske, siger Lone Hansen.

Men er det så ikke signalpolitisk forkert, at de kun får det halve?

- Jo, hvis det er signalpolitik, det handler om, men det handler netop om at skaffe de rigtige ressourcer til de rigtige udøvere på de rigtige tidspunkter, og det vil altid være en prioritering, lyder det fra Lone Hansen.

Se hele indslaget i ovenstående video.