- Han kommer ikke tilbage

Skole reagerede på trusler inden knivoverfald

Den 14-årige dreng, som lørdag stak en jævnaldrende dreng med en kniv under et fodboldstævne i Otterup på Fyn, blev allerede to dage før stævnet meldt til skole og politiet for at planlægge knivoverfald på to elever på Tilst Skole.

Det fortæller skoleleder på Tilst Skole, Birgit Smedegaard, til TV 2 | ØSTJYLLAND. Den 14-årige dreng truede i torsdags to andre elever, og den episode blev efterfølgende meldt til politiet:

- Når der foregår sådan en situation, så gør man det, man skal gøre i den situation. Vi kontakter politiet og de sociale myndigheder og forældre. Vi får sat et beredskab i værk, siger skoleleder Birgit Smedegaard til TV 2 | ØSTJYLLAND

Skolelederen orienterede i dag skolens personale om den alvorlige situation. På trods af trusler og overfald begået af en af skolens elever, forsikrer skolelederen, at både elever og forældre kan føle sig trygge:

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, at der er nogle, som truer. Det er vi enige om blandt ledelse, personale, skolebestyrelse og forældre, siger skoleleder Birgit Smedegaard til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Der er ikke nogen på Tilst Skole, som har knive i ærmerne. Når vi hører sådan noget her, forholder vi os til det. Hvis der er nogen, der er utrygge, må de komme og snakke med os,

Den 14-årige dreng er nu i de sociale myndigheders varetægt, og han er følge skolelederen ikke længere elev på Tilst Skole:

- Drengen er ikke på skolen nu og kommer heller ikke tilbage, siger skoleleder Birgit Smedegaard til TV 2 | ØSTJYLLAND