Girlpower: Stærke kvinder har erobret typisk mandedisciplin

"Min mor er stærkere end din mor", lyder det muligvis i skolen mandag oven på den første udgave af Danish Strongwoman, der blev afholdt søndag.

Hvad har Tysklands kansler Angela Merkel, svenskernes Pippi Langstrømpe og danske Sabrina Månsson Larsen til fælles?

Svaret er: De er alle bomstærke.

quote Jeg vil da gøre mit for at ramme en førsteplads.

Sabrina Månsson Larsen, bomstærk kvinde

Mens de to førstnævnte har bevist deres kræfter gennem årtier, har Sabrina Månsson Larsen ventet på sin chance til at spille med musklerne, og søndag fik hun den, da der for første gang blev holdt danmarksmesterskab for stærke kvinder i Lystrup ved Aarhus.

- Det er første DM i Danmark, så jeg aner ikke, hvor de andre kvinder står, men jeg vil da gøre mit for at ramme en førsteplads, lød det fra Sabrina Månsson Larsen forud for konkurrencen.

Sabrina Månsson Larsen havde glædet sig til at dyste mod ligekvinder.
Sabrina Månsson Larsen havde glædet sig til at dyste mod ligekvinder.

Kvinderne erobrer typisk mandesport

Stærksporten har hidtil særligt været forbeholdt mænd, men med søndagens stævne har kvinderne nu også fået mulighed for at måle sig med hinanden, og det glæder Sabrina Månsson Larsen.

- Det er superfedt, for det er langt lettere at skulle måle sig op mod andre kvinder, end det er at skulle måle sig mod mændene i træningscentret. Det er fedt for en gang skyld at kunne mærke efter, hvor man står, siger den stærke kvinde.

Martin Lægdsmand og Maiken Kirkegaard er henholdsvis formand og næstformand for Danish Strongwoman.
Martin Lægdsmand og Maiken Kirkegaard er henholdsvis formand og næstformand for Danish Strongwoman.

Tredje gang lykkedes det

Det er foreningen Danish Strongwoman, der står bag konkurrencen, hvor stærke kvinder smider med tunge dæk, løfter atlaskugler og squatter sig mod toppen i konkurrencen, som naturligvis kun er for stærke kvinder.

Danish Strongwoman blev dannet i 2019 med netop det formål at sikre stærke kvinder muligheden for at kunne konkurrere på lige vilkår - kvinde mod kvinde. 

To gange tidligere har de forsøgt at arrangere DM, men coronatiden og dens restriktioner udsatte stævnet begge gange, så der var glæde at spore på kamppladsen i Lystrup, da det søndag endelig lykkedes at gennemføre konkurrencen.

Sabrina Månsson Larsen (bagerst i midten) måtte nøjes med sølv i den første udgave af Danish Strongwoman.
Sabrina Månsson Larsen (bagerst i midten) måtte nøjes med sølv i den første udgave af Danish Strongwoman. Foto: Privatfoto

Standarden er sat

Sabrina Månsson Larsen nåede dog ikke helt til tops, men måtte nøjes med en andenplads og dertil hørende sølvmedalje. Hun var dog alligevel tilfreds med sin præstation og med arrangementet.

- Det er superfedt at være med til at afprøve vores første DM. Så har vi ligesom sat standarden, og så er det bare at give den gas fremover, så vi kan få flere kvinder ind i sporten, lød det fra søndagens næststærkeste kvinde.