Fra boligområde til bydel: 250 nye boliger skal løfte Gellerup

Første spadestik til 250 nye boliger i Gellerup blev taget tirsdag. Men der er tvivl om, hvorvidt nye boliger hjælper på problemerne i området

Gellerup skal løftes fra boligområde til bydel. Sådan lød det tirsdag, da borgmester Jacob Bundsgaard tog første spadestik til 250 nye boliger.

De nye boliger på Gudrunsvej skal være både ungdomsboliger og ejerboliger, og er et led i den store helhedsplan, der skal løfte Gellerup.

- Det her er jo en vigtig milepæl i udviklingen Gellerup og Toveshøj. Der kommer nu en hel masse private boliger. Det er jo et tegn på, at de private investorer kan se potentialet i det her område og tror på den forandring, vi er i fuld gang med her i Gellerup, siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune.

Jaco Bundsgaard tror på, at de nye boliger kan være med til at udvikle området Gellerup og Toveshøj
Jaco Bundsgaard tror på, at de nye boliger kan være med til at udvikle området Gellerup og Toveshøj

Der var inviteret til en lille reception og enkelte lokale var også mødt op.

- Det er dejligt, at der er nogen, der har fundet på at bygge og gøre noget alternativt her i omrdåe, siger Shadi Kayid fra Brabrand.

Men der var også tvivl om de nye ejerboliger kan give ro i området. 

- Du kan se det krig, vi lige har haft og skyderier, og jeg ved ikke hvad. De er jo ligeglade. Men jeg håber, det bliver bedre, siger Lillian Jonstrup Henriksen, pensionist fra Brabrand.

Fadi Kassem, der er byrådskandidat fra SF og socialmedarbejder i lokalområdet, mener ikke, at de 250 nye boliger vil være en løsning på problemerne i område i sig selv.

De nye boliger, der skal bygges, er en del af helhedsplanen. Men det er private investorer, der står bag byggeprojektet.
De nye boliger, der skal bygges, er en del af helhedsplanen. Men det er private investorer, der står bag byggeprojektet.

- Men det er en del af det store hele. Som SF’er ser jeg det som en god mulighed, at der bliver bygget. Og så er der nogle af de mennesker derude kan få noget at rive i. Arbejdspladser, uddannelsesmuligheder er vejen frem og er vejen til en god integration, siger Fadi Kassem

Det nye byggeri forventes færdigt i 2019, mens Helhedsplanen skal være udført i 2030

- En af de store udfordringer, der er i det her område, er jo, at vi har brug for at skabe en mere blandet beboersammensætning. Og det at få forskellige typer af ejerformer ind i det her område, det betyder også, at det bliver forskellige mennesker, der kommer til at bo her. Og det er det, vi gerne vil for at sikre, at det er en bydel i balance og en bydel, der kommer til at være en integreret del af Aarhus, siger Jacob Bundsgaard. 

De 250 boliger, der skal bygges i Gellerup, skal både være ungdomsboliger og ejerboliger. 
De 250 boliger, der skal bygges i Gellerup, skal både være ungdomsboliger og ejerboliger. 
20210114-034943-4-1920x1920we

30-årig narkohandler afsløret på Snapchat

Mammografi model 254-17 _1489

Færre undersøgt for brystkræft: - Tag til screening, lyder opfordringen

Samsøfærge

play Ny Samsøfærge prøvesejles: Topfart og brændstofforbrug testes

Malou Kjeldsen Frisør Malou Hornslet

Dyreparker åbner ikke, selvom de må: Frisør undrer sig over genåbningsplan

piraten djurs sommerland

Disse østjyske kulturinstitutioner må åbne – men gør det ikke

12f65654-7240-4ef8-8000-1f0e5cd02ae7

Her er vores kort på hånden i den danske teststrategi