Fra boligområde til bydel: 250 nye boliger skal løfte Gellerup

Første spadestik til 250 nye boliger i Gellerup blev taget tirsdag. Men der er tvivl om, hvorvidt nye boliger hjælper på problemerne i området

Gellerup skal løftes fra boligområde til bydel. Sådan lød det tirsdag, da borgmester Jacob Bundsgaard tog første spadestik til 250 nye boliger.

De nye boliger på Gudrunsvej skal være både ungdomsboliger og ejerboliger, og er et led i den store helhedsplan, der skal løfte Gellerup.

- Det her er jo en vigtig milepæl i udviklingen Gellerup og Toveshøj. Der kommer nu en hel masse private boliger. Det er jo et tegn på, at de private investorer kan se potentialet i det her område og tror på den forandring, vi er i fuld gang med her i Gellerup, siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune.

Jaco Bundsgaard tror på, at de nye boliger kan være med til at udvikle området Gellerup og Toveshøj
Jaco Bundsgaard tror på, at de nye boliger kan være med til at udvikle området Gellerup og Toveshøj

Der var inviteret til en lille reception og enkelte lokale var også mødt op.

- Det er dejligt, at der er nogen, der har fundet på at bygge og gøre noget alternativt her i omrdåe, siger Shadi Kayid fra Brabrand.

Men der var også tvivl om de nye ejerboliger kan give ro i området. 

- Du kan se det krig, vi lige har haft og skyderier, og jeg ved ikke hvad. De er jo ligeglade. Men jeg håber, det bliver bedre, siger Lillian Jonstrup Henriksen, pensionist fra Brabrand.

Fadi Kassem, der er byrådskandidat fra SF og socialmedarbejder i lokalområdet, mener ikke, at de 250 nye boliger vil være en løsning på problemerne i område i sig selv.

De nye boliger, der skal bygges, er en del af helhedsplanen. Men det er private investorer, der står bag byggeprojektet.
De nye boliger, der skal bygges, er en del af helhedsplanen. Men det er private investorer, der står bag byggeprojektet.

- Men det er en del af det store hele. Som SF’er ser jeg det som en god mulighed, at der bliver bygget. Og så er der nogle af de mennesker derude kan få noget at rive i. Arbejdspladser, uddannelsesmuligheder er vejen frem og er vejen til en god integration, siger Fadi Kassem

Det nye byggeri forventes færdigt i 2019, mens Helhedsplanen skal være udført i 2030

- En af de store udfordringer, der er i det her område, er jo, at vi har brug for at skabe en mere blandet beboersammensætning. Og det at få forskellige typer af ejerformer ind i det her område, det betyder også, at det bliver forskellige mennesker, der kommer til at bo her. Og det er det, vi gerne vil for at sikre, at det er en bydel i balance og en bydel, der kommer til at være en integreret del af Aarhus, siger Jacob Bundsgaard. 

De 250 boliger, der skal bygges i Gellerup, skal både være ungdomsboliger og ejerboliger. 
De 250 boliger, der skal bygges i Gellerup, skal både være ungdomsboliger og ejerboliger. 
IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

politibil

Efter flere skudepisoder i Aarhus: Politiet genindfører to visitationszoner

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

20210128-112855-A-1920x1280we

Test dig selv: Kan du klare journalisternes optagelsesprøve?

Dagens mest læste