Borgmester: Konflikt kan bombe indsats nogle år tilbage

Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), frygter, at bandekonflikten i Aarhus V kan skade udviklingen i området voldsomt

01:24

Der er lavet en storstilet helhedsplan, boligblokke er blevet væltet og mange initiativer er sat i søen. Alt sammen for at skabe udvikling i Gellerup, Bispehaven og andre dele af det vestlige Aarhus.

Nu frygter byens borgmester, at den verserende bandekonflikt i området kan ramme udviklingen.

- Jeg tror stadig på udvikling, men den her konflikt har potentiale til at bombe indsatsen nogle år tilbage, lyder det ærligt fra Jacob Bundsgaard (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Stemmer fra Aarhus V: Det er en krigszone

Konflikten er startet for efterhånden over en måned siden, da grupperingen Loyal to Familia gjorde sit indtog i Aarhus V med mange skudepisoder og andre forbrydelser til følge. Over 100 personer er indtil nu blevet anholdt i konflikten, og Østjyllands Politi har indført visitationszone i store dele af bydelen.

Vi skal have genoprettet troen på, at vi kan skabe et anderledes Gellerup, Bispehaven, end det man har kendt tilbage i tiden, og det som vi desværre ser nu med bandekonflikten.

Jacob Bundsgaard

- Vores opgave på den korte bane er at støtte op om den politimæssige indsats. På den lange bane har vi en kæmpe opgave med at sikre, at området gennem helhedsplanen kommer bedre på fode og kommer til at ligne den resterende del af Aarhus noget mere, siger Jacob Bundsgaard.

Borgmesteren frygter, at nogle af de ressourcestærke beboere vil flytte ud, fordi de ikke vil være en del af det her.

I dette område har politiet indført visitationszone. 

- Vi skal have genoprettet troen på, at vi kan skabe et anderledes Gellerup og Bispehaven, end det man har kendt tilbage i tiden, og det som vi desværre ser nu med bandekonflikten, forklarer Jacob Bundsgaard.

00:54

Chadi Ali Kayed vil hjælpe ved at komme i dialog med de rivaliserende bander i Gellerup.

Luk video

Ifølge Østjyllands Politi er der endnu ikke foretaget visitationer i den nyoprettede visitationszone i det vestlige Aarhus.

Du kan se interview med Jacob Bundsgaard øverst i artiklen.