Forsker: Sådan gør Islamisk Stat

Ung libaneser i Danmark har modtaget dødstrusler

03:36

1 af 2

Det er tvivlsomt, at Islamisk Stat vil gøre alvor af truslerne om at slå en libanesisk mand ihjel i Danmark.

Det fortæller seniorforsker Lars Erslev Andersen fra Dansk Institut for Internationale Studier i et interview her til aften i TV 2 | ØSTJYLLAND.

Reaktionen kommer i kølvandet af historien om, at en 20-årig mand fra Libanon er flygtet til Danmark, og nu bliver truet med navns nævnelse i en video fra Islamisk Stat.

Se også: "Ahmed" frygter for sit liv

Lars Erslev Andersen forsker til daglig i international terrorisme og forstår godt den 20-årige mands frygt efter dødstruslerne. Han er dog overbevist om, at Islamisk Stat ikke har et slags globalt 'tilkalde-netværk':

- Det at forestille sig, at der er en kommandocentral i Irak eller Syrien, hvor de sidder og dirigerer med folk og agenter.. Det er ikke tilfældet, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De fleste af Islamisk Stats aktioner uden for Irak er ifølge seniorforskeren blevet udført af sympatisører, som har handlet på egen hånd.

Det kan derfor ikke udelukkes, at for eksempel hjemvendte danskere, som har sympatiseret med og kæmpet for Islamisk Stat i for eksempel Syrien, kunne finde på at handle, lyder hans vurdering.

Du kan se hele interviewet med Lars Erslev Andersen i videoen øverst i artiklen.