Fodboldklub vil "sælge" baner for at få råd til kunstgræs

Kolt-Hasselager IF har tilbudt at give brugsretten til to 11-mandsbaner tilbage til Aarhus Kommune, så de kan bruges til byggegrunde

Fodboldformanden i Kolt-Hasselager IF håber, at kommunen vil hjælpe med til at skaffe klubben midler til en kunstgræsbane. Foto: Bob Gisselmann - DBU Jylland

Som så mange andre klubber i Østjylland kunne aarhusianske Kolt-Hasselager IF (KHIF) rigtig godt tænke sig en kunstgræsbane, men sådan en koster flere millioner kroner. Og kommunen er ikke ligefrem rundhåndet med støttekronerne.

Nu har klubben så fundet en alternativ løsning.

Vi har tilbudt kommunen at få brugsretten til banerne ved Kolt Skole tilbage, og så kan de jo lave byggegrunde her og sælge jorden.

Tom Samsøe Hansen, KHIF

Fodboldklubben holder til ved både Bavnehøj Skole og Kolt Skole, men de to 11-mandsbaner ved sidstnævnte kan man faktisk godt klare sig uden.

- Vi har tilbudt kommunen at få brugsretten til banerne ved Kolt Skole tilbage, og så kan de jo lave byggegrunde her og sælge jorden, siger fodboldformanden i KHIF, Tom Samsøe Hansen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Aarhus-området får ny kunstgræsbane

Rent teknisk ejer Aarhus Kommune i forvejen banerne, men har altså givet KHIF brugsretten til dem. Den kan de efter formandens mening få stor gavn af at få tilbage.

Til daglig er Tom Samsøe Hansen nemlig boligrådgiver og forventer, at byggegrundene med den populære beliggenhed i forstaden, kan indbringe kommunen minimum 15 mio. kroner.

- Af de millioner vil vi så have fem af dem til at etablere en kunstgræsbane. Resten kan Aarhus Kommune bruge på andre projekter i området, siger Tom Samsøe Hansen.

Får samlet klubben

På den måde slår KHIF faktisk to fluer med et smæk. For ud over en kunstgræsbane ønsker klubben også at samle alle aktiviteter i Hasselager.

- I år skal vi have bygget klublokaler i Hasselager, og det har længe været en udfordring for klublivet og klubånden, at vi har holdt til to steder. Nu kan vi samle alt forhåbentlig med en kunstgræsbane som trækplaster, lyder det fra formanden.

Den nye kunstgræsbane skal, hvis det lykkes at finde pengene til den, ligge der, hvor der i dag ligger en gammeldags grusbane. Foto: Bob Gisselmann - DBU Jylland

Netop det at have en bane med kunstgræs er efter hans mening ved at være et krav for en fodboldklub.

- Vi er nødt til at holde os opdateret på faciliteterne og kan mærke, at både forældre og spillere kigger efter klubber med kunstgræs. I yderperioderne omkring marts og oktober er en sådan bane også en nødvendighed for at gennemføre alle kampe, forklarer Tom Samsøe Hansen.

Socialdemokraterne ville have forslaget til høring i Magistraten, og der ligger det så stadig. Jeg må snart til at rykke for svar.

Tom Samsøe Hansen, KHIF

Han håber nu på, at kommunen tager imod tilbuddet. Den 8. november var idéen oppe at vende på byrådsmødet, men blev – på trods af positive tilkendegivelser – sendt til hjørne.

- Socialdemokraterne ville have forslaget til høring i Magistraten, og der ligger det så stadig. Jeg må snart til at rykke for svar, siger formanden.