Et budskab om sammenhold

Hør, hvorfor der blev arrangeret moddemonstration

02:46

1 af 2

Flere og noget mere højlydte fremmødte deltog her til aften i foreningen Aarhus for Mangfoldigheds moddemonstration.

Det foregik alt sammen på Rådhuspladsen i Aarhus, som var selve målet for demonstranterne, der begyndte deres gåtur ved Den Gamle.

På trods af vintervejret, valgte mange at trodse både regn og sne for at vise deres protest mod den anti-islamiske forening Pegida, der havde indkaldt til demonstration i kølvandet på terroraktionerne i Frankrig.

Hos moddemonstranterne var budskabet til Pegida og omverden klart:

- Det er os, der gerne vil have en by med sammenhold. Vi vil gerne have plads til forskellighed og mangfoldighed, siger Anne Hegelund, som er talsperson for Aarhus for Mangfoldighed, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi var til stede ved begge demonstrationer for at forsøge at holde dem adskilt. Dette lykkedes og der blev derfor ikke til nogle konfrontationer demonstranterne imellem på trods af deres forskellige synspunkter.

Selvom Pegidas demonstration forløb fredeligt, frygter Anne Hegelund fra Aarhus for Mangfoldighed, at tilhængerne med tiden bliver inspireret af den tyske moderbevægelse, som er kendt for mere ekstreme holdninger:

- Jeg synes, at mange skærer alle muslimer over en kamp, siger hun.

Du kan se hele interviewet med Anne Hegelund, hvor hun fortæller om baggrunden for moddemonstrationen, i videoen øverst på siden.