Endnu en islænding til AGF

16-årig islænding skriver kontrakt med AGF

AGF har fået papir på endnu en lovende spiller fra Island.

U19-landsholdsspiller Orri Sigurdur Ómarsson skifter på en aftale, der løber frem til 2015.

16-årige Orri Sigurdur Ómarsson kommer fra den islandske klub Handknattleiksfélag Kópavogs - i daglig tale blot HK - hvor han i den forgangne sæson har spillet i midterforsvaret på seniorholdet.

Også i landsholdsregi er han rykket en årgang op og har fået fuld spilletid i Islands to seneste U19-landskampe, der begge er endt uafgjort.

Tilfreds sportschef
Sportschef Brian Steen Nielsen udtrykker stor tilfredshed med tilknytningen af det islandske forsvarstalent.

- Jeg har en fantastisk god fornemmelse med Orri, der allerede på nuværende tidspunkt har prøvet meget og i forskellige sammenhænge vist, at han besidder et spændende potentiale. Han har været iøjnefaldende både på HK's seniorhold og Islands U19-landshold, og jeg glæder mig over, at vi nu får gavn af hans åbenlyse kvaliteter.

- Han har de spillemæssige og fysiske forudsætninger til at blive en rigtig dygtig forsvarsspiller, og så besidder han også en enorm god udstråling. Da han var nede og se på vores setup før jul, behøvede han kun ganske kort tid til at sige, at AGF var det helt rigtige valg for ham, og man mærker hurtigt, at han ved, hvad han vil. Han har en passion og vilje, som brænder igennem, siger Brian Steen Nielsen om nytilgangen.

AGF den rette platform
Orri Sigurdur Ómarsson, der har spillet fodbold i HK, siden han var fire år, ser AGF som den rette platform til at indfri sine fodboldambitioner og -drømme.

- AGF er det helt rigtige skridt for mig. Klubbens elitemiljø tiltaler mig, og jeg får mulighed for at spille på et højere niveau, end jeg er vant til. Det skulle gerne gøre mig til en bedre fodboldspiller. Samtidig er jeg også sikker på, at jeg hurtigt vil falde til - og her er det naturligvis en fordel, at der i forvejen er flere islændinge i klubben. De har kun snakket godt om AGF, og det har også spillet ind, da jeg skulle træffe min beslutning, siger Orri Sigurdur Ómarsson.

Selvom han i foråret stadig vil have alderen til U17-fodbold, er tanken, at han skal spille på AGF's U19 Liga-hold.

Han bliver den femte islandske kontraktspiller i AGF. I forvejen råder klubben over Superliga-angriberen Aron Jóhannsson, U19-kantspilleren Arnar Adalgeirsson, U19-midtbanespilleren Oliver Sigurjónsson samt U17-angriberen Thórdur Jón Jóhannesson.