- En måde at finde mig selv

Fotograf, der blev tilbageholdt i Syrien, udstiller fotos

Daniel Rye Ottosen, der i 13 måneder blev holdt som gidsel hos Islamisk Stat i Syrien, udstiller nu sine fotografier i Aarhus.

Udstillingen indeholder nogle af de billeder, den 25-årige fotograf har taget, efter han blev løsladt tilbage i juni.

- Først og fremmest, når man sidder et sted som Syrien, så tør man nogen gange at drømme om fremtiden, og andre gange tør man ikke. Jeg tænkte på, hvordan jeg kunne komme tilbage til mit liv og at fotografere, siger Daniel Rye Ottosen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Udstillingen hedder Recovery og bliver udstillet i forbindelse med film- og fotofestivalen Aarhus Independent Pixels, der starter fredag på Århus Kunstakademi, hvor over 150 film og fotoværker bliver udstillet. Billederne, som Daniel Rye Ottosen udstiller, har været hans måde komme tilbage til livet i Danmark.

- Da jeg kom hjem, begyndte jeg at fotografere mine venner og familie. Det har været en måde at finde mig selv og få mig selv tilbage, fortæller Daniel Rye Ottosen.

Han fortsætter:

- Jeg kan mærke, at jeg ovenpå den her oplevelse kan føle og se mange ting. Det gør, at jeg har svært ved at feje hen over et billede. Jeg vil gerne dykke ned i det og fordybe mig. Jeg er blevet mere menneske og derfor en bedre fotograf.

Det bliver hans storesøster, der i morgen, fredag, åbner udstillingen, da Daniel Rye Ottosen selv vil befinde sig i USA til mindehøjtideligheden for den amerikanske journalist James Foley, som blev henrettet af Islamisk Stat i august.

Alt salg fra udstillingen går til at dække gælden, som Daniel Rye Ottosen fik i forbindelse med sin løsladelse.

Du kan se meget mere om Daniel Rye Ottosen i morgen, fredag, på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.30