Elev irriteret over joint og skrald

Sådan oplevede gymnasieelev bustur til Prag

En bus fyldt med gymnasieelever fra blandt andet Langkær Gymnasium i Tilst har i dag trukket overskrifter i flere danske medier.

Det sker efter, at en buschauffør har valgt at stå frem og åbent kritisere flere af de unges opførsel under en bustur til Prag.

Chaufføren var i weekenden hyret til at transportere de unge til den tjekkiske hovedstad. En tur, hvor flere elever ifølge chaufføren både røg cigaretter og joint, smed skrald rundt omkring i bussen og truede ham.

Se også: Trusler og joints: Unge i Prag

TV 2 | ØSTJYLLAND har i dag talt med en de unge, der var med i bussen. Sara er elev på Langkær Gymnasium og ønsker ikke at oplyse sit efternavn af hensyn til den videre tur.

Hun fortæller, at hun ikke selv var involveret i balladen, som endte med at buschaufføren måtte standse bussen og tilkalde politiet.

Under turen sad hun på et af de forreste sæder på første sal i bussen, hvor en eller flere elever valgte at tænde en joint og cigaretter. Hun opdagede, at der var noget galt, da hun pludselig kunne lugte og se røg:

- Buschaufføren reagerede med det samme og holdt til side. Han (ham, der tændte jointen, red.) ville ikke tilstå, siger Sara til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På trods af balladen, som førte til flere stop undervejs, er eleverne fra Langkær Gymnasium nu ankommet til Prag for at holde vinterferie i selskab med tusindvis af andre unge.

Sara fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at hun er irriteret over, at hendes medstuderende ikke kunne opføre sig ordentligt:

- Jeg synes i hvert fald ikke, det er acceptabelt at bryde reglerne i en bus ved at ryge en joint. Jeg synes heller ikke, det er i orden at ryge en smøg. Det er virkelig grænseoverskridende at sidde i en bus, der lugter af skunk, siger hun.

Busturen til Prag er arrangeret af en privat rejseaktør og foregår i elevernes vinterferie. Langkær Gymnasium har derfor ikke noget med busturen at gøre.

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

Jakob Ellemann-Jensen

Ellemann vil åbne til maj efter vaccination af alle over 50 år

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

oversavet jagtgevær ulovlige våben

Gemte gevær i lejlighed: 41-årig idømt flere års fængsel

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro