Efter 13 kampe uden sejr: Fans stemningsboykotter AGF

Fangrupperne vil vise deres utilfredshed med den retning, klubben bevæger sig i og dropper derfor kampråb og trommer.

Når AGF lørdag går på banen til sæsonens sidste kamp, bliver det uden tilråb og slagsange fra klubbens faste fanskare.

Efter 13 kampe uden sejr er der nemlig varslet et såkaldt stemningsboykot, underskrevet af fanklubberne Nýsir Aarhus og Samlet for Aarhus.

- Forårssæsonen har været en katastrofe med AGF som det klart dårligste hold i ligaen. Til trods for den ene pinlige indsats efter den anden har holdet fået massiv opbakning rundt om i landet, hvor vi har givet alt for at kæmpe os ud af krisen. Nu står vi i en situation, hvor overlevelse er sikret, hvorfor vi reagerer nu, står der i et opslag på Facebook.

Derfor vil fansene overvære weekendens kamp mod FC Nordsjælland siddende, uden sang eller andre af de faste stemningsskabende aktiviteter.

- Da kampen ikke har resultatmæssig betydning, vælger vi at boykotte hele kampen for at vise vores utilfredshed med den retning, klubben bevæger sig i, lyder det videre i opslaget.

Ikke værdigt

Det betyder også, at den velkendte tromme og capo ikke vil lyde, og flaget ikke vil vaje.

I fangrupperne mener man ikke, at de seneste måneder har været hverken klubben, opbakningen, byen eller logoet værdigt.

- Vi føler det som vores pligt at kræve forandringer. Loyalitet overfor klubben er også at sige fra, når de, der er udvalgt til at repræsentere den, ikke gør det på en måde, der må og skal kendetegne AGF, skriver de.

Grupperne understreger dog, at de ikke vil diktere, hvordan andre fans skal forholde sig under weekendens kamp.

Synger højt igen i næste sæson

De seneste to år er det ellers blevet til en 3. og 4. plads i Superligaen. Men det har været opad bakke at være AGF-fan de seneste måneder. 

Med én kamp tilbage i denne sæson har klubben blot tre point ned til Vejle, der lige nu ligger til nedrykning til 1. division.

Lørdags kamp er enden på sæsonen, men når den nye går i gang til sommer, er fanklubben klar med tilråb fra tribunerne igen. 

- Vi ses i den nye sæson, hvor vi synger højt igen. Klar til at støtte klubben i forsøget på at rette op på dette forår! slutter de opslaget på Facebook.