Derfor stinker det af røg i Aarhus

Det lugter af røg over hele Aarhus, og det bliver det ved med frem til middag, hvor vinden ser ud til at slå om, lyder det fra brandvæsnet.

Fredag formiddag lugter der af røg i store dele af Aarhus.

Lugten kommer fra den brand, der i nat brød ud ved en virksomhed i Hasselager.

Røgen fra branden i Hasselager kan fredag formiddag lugtes i det nordlige Aarhus.
Røgen fra branden i Hasselager kan fredag formiddag lugtes i det nordlige Aarhus. Foto: TV2 ØSTJYLLAND (grafik)

TV2 ØSTJYLLAND har fredag formiddag talt med operationschef ved Østjyllands Brandvæsen Thomas Jørgensen. Ifølge ham er der ingen andre brande i området.

Til gengæld er vindretningen og morgenluften i øvrigt optimal i forhold til fredag formiddag at holde røgen ved jorden og sende den nordpå over Aarhus.

Letter ved middagstid

Dermed findes også forklaringen på, hvorfor TV2 ØSTJYLLAND får meldinger om røglugt lige fra Trøjborg til Skejby.

Op ad formiddagen skulle røgen dog bedre kunne stige til vejrs, ligesom vinden ved middagstid ventes at slå om, så røgen trækker væk fra byen.

Ifølge operationschef ved Østjyllands Brandvæsen Thomas Jørgensen har brandvæsnet fortsat omkring 10 slukningskøretøjer på brandstedet.

Han forventer, at efterslukningen vil vare frem til sidst på eftermiddagen eller først på aftenen fredag.

- Vi begynder snart at pumpe vand fra søerne i området, så vi ikke belaster drikkevandsressourcerne yderligere, siger Thomas Jørgensen.

Røgen fra branden i Hasselager kan blandt andet ses – og lugtes – i Viby flere kilometer væk.
Røgen fra branden i Hasselager kan blandt andet ses – og lugtes – i Viby flere kilometer væk. Foto: Martin Kaaris (privatfoto)

Nattens brand i Hasselager medførte fredag, at elever fra flere af Erhvervsakademi Aarhus blev sendt hjem på grund af røggener i lokalerne.

Allerede fra morgenstunden, da underviserne mødte ind på erhvervsakademiets afdeling på Ringvej Syd, kunne de konstatere, at det ikke ville være til at gennemføre undervisning fredag.

- Medarbejderne, der kom i morges, kunne mærke, at der var for voldsomme gener fra røgen inden døre. Der kunne vi konstatere, at man ikke ville kunne gennemføre undervisningen i dag, fortæller rektor Anne Storm Rasmussen.