Danmarks største folkeskov på vej: Nu plantes 100.000 træer

Knap 100.000 træer plantes lige nu i True Skov i den vestlige del af Aarhus.

Den vestlige del af Aarhus kan snart se frem til at få et nyt og stort grønt område.

I efteråret 2019 samlede danskerne og TV2 nemlig ind til at plante over en million nye træer i Danmark. Og knap 100.000 af dem bliver lige nu sat i jorden som en udvidelse af True Skov vest for Aarhus.

- Det betyder, at folk har nærhed til grønne områder, og at vi kommer mere ud i den grønne natur, siger Anders Busse Nielsen, projektleder hos Naturstyrelsen.

Den nye del af True Skov bliver både indrettet med plads til vild natur, men også med et stort stisystem og cykel- og vandreruter.

Anders Busse Nielsen er projektleder hos Naturstyrelsen.
Anders Busse Nielsen er projektleder hos Naturstyrelsen.

Ny skov svarende til 140 fodboldbaner

Planen er, at hele bykanten til Aarhus skal omkranses af skov og naturområder. True Skov vokser med knap 70 hektar, hvilket svarer til 140 fodboldbaner. En udvidelse der betyder, at det bliver Danmarks største folkeskov.

”Danmark planter træer”-indsamlingen resulterede i donationer fra både ind- og udland, fra virksomheder og helt almindelige danskere. I alt blev der indsamlet 20.999.651 kroner.

quote Jeg synes, det er en rigtig god nyhed, at så mange danskere bakkede op, da der var indsamling. Det er det, som man konkret lokalt nu kan få fordelene ud af.

Lea Wermelin (S), miljøminister

- Jeg synes, det er en rigtig god nyhed, at så mange danskere bakkede op, da der var indsamling. Det er det, som man konkret lokalt nu kan få fordelene ud af, siger Lea Wermelin (S), miljøminister.

Der plantes omkring 20 forskellige arter i True Skov, hvoraf hovedtræarten er bøg.

Godt for os alle og samfundet

Bag indsamlingen stod blandt andet organisationen Growing Trees, som også har været med til at fastlægge, hvor de nye skove skal være.

quote Skov giver rigtig mange gode ting til os alle sammen og til samfundet.

Kim Nielsen, administrerende direktør hos Growing Trees Network Foundation

- Skov giver rigtig mange gode ting til os alle sammen og til samfundet. Det er med til at beskytte grundvand, opsuge CO2, skabe levesteder for planter og dyr og skabe nye rekreative områder, som vi kan færdes i, siger Kim Nielsen, administrerende direktør hos Growing Trees Network Foundation.

For naturformidler Jens Thorving Andersen at se er det dejligt, at der nu afsættes 17 hektar til ny skov. Men der skal mere til, hvis det skal betyde noget for både naturen og biodiversiteten:

- Hvis man udlægger arealer helhjertet til vild natur, så er det godt. Naturen mangler plads. Vi er nødt til at acceptere, at vi skal give naturen plads til at udfolde sig på sine egne præmisser. Men hvis vi virkelig skal gøre noget, der batter for naturen og biodiversiteten, så skal vi samle en masse store områder, der hænger sammen for naturen, siger Jens Thorving Andersen.

Den nye del af True Skov forventes at stå klar til brug om tre år.

Nogle af de mange træer, der blev samlet ind til skal plantes på en mark mellem Hadsten og Hadbjerg. Det glæder de sig over i Farvskov Kommune. Se indslaget fra den 14. september her.