Brand på havnen: Brandfolk stadig i gang med efterslukning lørdag

En brand på Aarhus Havn gav også brandvæsnet arbejde dagen derpå

00:55

Fredag aften udbrød der brand i en lagerbygning på havnen i Aarhus. Lagerbygningen lå på en adresse i Sydhavnsgade. Branden udviklede sig i en sådan grad, at røgskyerne kunne ses i det meste af Aarhus.

Omkring klokken 21.00 fredag aften meddelte myndighederne, at branden var kommet under kontrol. Det betød dog ikke, at arbejdet på pladsen var slut. 

Læs også Nabo til stor brand på Aarhus Havn: - Det buldrede og bragede

Lørdag var brandfolk nemlig stadig til stede på adressen, hvor efterslukningsarbejdet endnu var i gang. Det skyldes, at lagerhallen var fyldt med halm, som har været svært at få slukket helt.

Vi er gået over i en plan C med et lidt større køretøj som kan tage det her halm, som ligger og ulmer derinde.

John Korsbak, indsatsleder

- Status er, at vi er i gang med noget efterslukning hernede. Vi er gået over i en plan C med et lidt større køretøj som kan tage det her halm, som ligger og ulmer derinde. Det er nogle store bundter, der er presset hårdt sammen, og der er nogle ildlommer i, så det er vi nødt til at flytte ud for at kunne efterslukke halmen, siger indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen John Korsbak til TV2 ØSTJYLLAND.

Stor brand på havnen

Brandvæsnet mødte talstærkt op på havnen fredag aften, og John Korsbak beskriver da også branden som en af de større opgaver.

- Det er en af de større udrykningssammensætninger. Vi havde 16 mand herude med tre enheder, og så har vi haft noget støtte fra vores frivillig enhed, siger John Korsbak. 

Læs også Bygning på Aarhus Havn nedbrændt: - Man kan stadig lugte branden

Fredagens brand sendte sort røg op i luften, og det fik politiet til at udsende en beredskabsmeddelelse, der opfordrede borgere i området til at lukke vinduer og holde sig væk fra branden. Røgen viste sig dog ikke at være farlig.

Østjyllands Brandvæsen forventer at være helt færdig med efterslukningen i løbet af lørdag aften.

Ingen personer i bygningen

Da Østjyllands Brandvæsen fik de første henvendelser, var der meldinger om, at en person skulle befinde sig i bygningen.

Læs også Stor brand på havnen i Aarhus er under kontrol

- Der var forlydender om, at der skulle være en person, der råbte derinde. Da vi kom frem, var personen dog kommet ud derfra, sagde John Korsbak fredag aften.

Østjyllands Politi kunne også senere på aften bekræfte, at ingen personer kom til skade ved branden.

Herunder kan du se, hvordan det så ud på Aarhus Havn fredag aften:

00:35 Luk video