Stor brand på havnen i Aarhus er under kontrol

Fredag sidst på eftermiddagen udbrød der brand i en bygning på havnen i Aarhus. Branden udviklede sort røg, som kunne ses fra det meste af byen

00:35

Her kan du se video fra slukningsarbejdet.

Branden, der udbrød på havnen i Aarhus fredag sidst på eftermiddagen, er nu slukket. Det oplyser John Korsbak, der er indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Branden er slukket, men der er nogle ildlommer hist og pist, og bygningen er delvist styrtet sammen. Vi har nogle sikkerhedsmæssige faktorer, vi lige skal have styr på, inden vi kan komme ind og rydde op. 

01:56

VIDEO: Indsatsleder John Korsbak kommer med seneste nyt om branden på Aarhus Havn. 

Luk video

Bygningen på Sydhavnsgade på havnen i Aarhus var overtændt, og udviklede meget, sort røg. Derfor valgte myndighederne at udsende en beredskabsmeddelelse for at advare borgere i området om røgen. Kort før klokken 21 fredag havde John Korsbaks folk dog fået branden under kontrol, så Beredskabsstyrelsen kunne udsende en afvarsling. Derfor er det nu atter sikkert at færdes i området. 

Melding om person i bygningen

Da Østjyllands Brandvæsen fik de første henvendelser, var der meldinger om, at en person skulle befinde sig i bygningen.

- Der var forlydender om, at der skulle være en person, der råbte derinde. Da vi kom frem, var personen dog kommet ud derfra, siger John Korsbak.

00:22

VIDEO: Branden udvikler kraftig, sort røg. 

Luk video

Østjyllands Politi fik meldingen om branden fredag klokken 17.49. De bekræfter, at branden kun har medført materielle skader. 

- Ingen personer er kommet til skade, siger vagtchef Peter Hunniche fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

  Foto: Local Eyes

Omkringliggende bygninger sikret

Da brandfolkene havde sikret sig, at der ikke var nogen personer i bygningen, gik arbejdet med at sikre det omkringliggende industriområde i gang. 

- Vi har koncentreret os om, at der ikke skulle komme en brandspredning til andre bygninger, siger indsatsleder John Korsbak.

Han fortæller, at der ikke fare for andre bygninger. 

Læs også Nabo til stor brand på Aarhus Havn: - Det buldrede og bragede

Ifølge John Korsbak er der stadig 24 brandfolk på stedet. Lige nu er de i gang med efterslukningen af branden i den gamle industribygning, som indeholdt halm.

- Vi har fået frivillige fra Østjyllands Brandvæsen til at komme med lys og til at pumpe vores trykflasker op, som røgdykkerne bruger.

Det er her ved Sydhavnsgade i bunden af Jægergårdsgade, at der fredag er brand. Foto: Google Maps