Brand i værksted: Brandvæsnet nedkøler gasflaske i havnen

Tirsdag formiddag udbrød der brand i Aarhus

03:07

1 af 2

Tirsdag formiddag udbrød der brand på et værksted ved Mindet tæt på Dokk1 ved Aarhus Havn.

Flammerne var opstået tæt på en acetylenflaske, og Aarhus Brandvæsen frygtede, at gasflasken ville sprænge i luften, hvorfor et større arbejde med at nedkøle den gik i gang.

- Det er en mand, der stod inde på et værksted og svejsede. Han gik væk i et øjeblik, men imens gik der ild i noget på værkstedet tæt på nogle gasflasker, siger vagtchef Carsten Dahl fra Østjyllands Politi.

Selve branden kom hurtigt under kontrol, men det kommer til at tage længere tid at nedkøle acetylenflasken.

- Når man rangerer gasflasker efter, hvor farlige de er, så er det her den farligste, siger indsatsleder Lasse Clemensen fra Aarhus Brandvæsen.

Skal nedkøles i havnen

Gasflasken blev derfor - efter at være blevet nedkølet lidt tid - bragt ud til havnen, hvor den er blevet dumpet i vandet for at fortsætte nedkølingen.

- Vi vælger at tage den i havnen, fordi der er masser af vand, og det er rimelig koldt. Så sejler vi den ud i en afsides krog af Aarhus Havn, hvor der ikke kommer både eller dykkere, og her skal den så skal ligge de næste 24 timer, hvor vi med jævne mellemrum kontrollerer den, siger Lasse Clemensen.

Branden opstod i et værksted i en baggård ved Mindet.

- Manden, der stod og svejsede, er blevet utilpas, og han er derfor kørt til undersøgelse på sygehuset. Det kan skyldes indånding af røg eller indånding af pulveret fra en pulverslukker, som han formentlig har brugt til at forsøge at slukke flammerne med, siger Carsten Dahl.

Østjyllands Politi og Aarhus Brandvæsen fik meldingen om branden klokken 10.04 tirsdag formiddag.

I videoen øverst på siden kan du se Aarhus Brandvæsens arbejde med at nedkøle gasflaskerne, og du kan se et interview med indsatslederen.