Borgmester møder Obama

Jacob Bundsgaard (S) er inviteret til konference i Det Hvide Hus om antiradikalisering

Jacob Bundsgaard (S), der er borgmester i Aarhus Kommune, sætter tirsdag kursen mod Washington D.C. i USA.

Det er præsident Barack H. Obama og udenrigsminister John F. Kerry, der har inviteret Jacob Bundsgaard til USA for at deltage i en konference om antiradikalisering. Invitationen er kommet, fordi amerikanerne er interesseret i at vide mere om Aarhus-modellen, der blandt andet bygger på tæt dialog i forbindelse med antiradikalisering.

- Invitationen er en stor anerkendelse, af det samarbejde vi har på tværs af Aarhus Kommune, med Østjyllands Politi og andre gode kræfter. Vi står overfor en global udfordring, og der er ingen lette løsninger eller garanti for succes, men vores strategi med at kombinere en tydelig markering af værdier, tæt opfølgning og retslig konsekvens, har vist sig at have effekt, siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

Se: Obama-møde er en anerkendelse

- Præcis derfor har vi også oplevet massiv international interesse for Aarhus-modellen, men vi skal forsat være opmærksomme på, hvad vi gør. Det her er en utroligt vigtig opgave, som weekendens frygtelige terrorhandling i København er en ulykkelig påmindelse om.

Borgmesteren modtog invitationen fra Det Hvide Hus i Washington D.C. inden weekendens terrorangreb i København, hvor to personer blev dræbt og fem politibetjente blev såret.

Konferencen, der hedder The White House summit to counter violent extremism, finder sted i perioden 18-19. februar.