Bliver spillende direktør

Jan Nielsen ny direktør i Århus Håndbold

Foto: Ole Nielsen

42-årige Jan Nielsen bliver ny direktør i Århus Håndbold.

Dermed bliver målmanden spillende direktør for Aarhus-klubben.

Jan Nielsen har vogtet målet i Århus Håndbold siden 2009, men sideløbende med den sportslige karriere har han etableret konsulentvirksomheden, Business in Sport, der arbejder for sportsorganisationer og virksomheder, som ønsker at udvikle de kommercielle muligheder i sportens verden.

- Jan har ambitioner og en dyb indsigt i udviklingen af professionelle sportsorganisationer. Derfor har han også fra begyndelsen været vores ønskekandidat. Med en stærk faglig baggrund, et kæmpe netværk, en udtalt fightervilje, og så det faktum, at han kender klubben og de mange frivillige, har Jan alle forudsætninger for at bringe os endnu et skridt opad, siger Jan Børjessonm, der er bestyrelsesformand i Århus Håndbold, i en pressemeddelelse.

Jan Nielsen ser det ikke som et problem, at holdkammeraterne i Århus Håndbold i de kommende måneder får en spillende direktør.

- Jeg kommer ikke til at blande mig i de sportslige beslutninger i den nuværende eller kommende sæson, hvor det ligger fast, at vi fortsætter med Erik Veje Rasmussen og Peter Bredal som trænerduo, og de to har det fulde sportslige ansvar. Til gengæld vil jeg bruge min tid uden for banen til at komme rundt til vores trofaste sponsorkreds og øvrige samarbejdspartnere. De skal alle mærke, at vi sætter stor pris på deres engagement og opbakning. Derudover skal jeg ud og fortælle historien om, hvor vi gerne vil hen med Århus Håndbold, siger Jan Nielsen.

Den nye direktør roser talentmassen i Aarhus.

- Aarhus er håndboldens hovedstad. Koncentrationen af håndboldspillere - både bredde og elite, unge og ældre - findes ikke tilsvarende i Danmark. De aarhusianske håndboldklubber producerer talenter i stor stil, og vi skal bruge al den energi, der findes i håndbold-Aarhus, som brændstof til at skabe et storhold. Vores 32 samarbejdsklubber har cirka 9.000 medlemmer, som alle elsker vores sport. Vi kommer til at gøre endnu mere for vores rødder, så alle med stolthed kan sige 'Vores hold' om Århus Håndbold, siger Jan Nielsen.