Betjent invalideret: Indsamling skal hjælpe Stefan og hans familie

Forening samler ind til den påkørte politibetjent, som mistede førligheden, og hans families fremtid.

I dag startede retssagen mod den 21-årige mand, der er sigtet og tiltalt for at have kørt en politibetjent ned sidste år.

I den anledning har foreningen Thin Blue Line startet en indsamling til ham og hans pårørende, i håb om at understøtte deres fremtidige liv.

- Vi har lavet indsamlingen, fordi vores kollega Stefan blev udsat for påkørslen for et års tid siden, og i foreningen har vi fulgt hans tilstand og situationen tæt, fortæller foreningens formand, Allan Beier, der selv er betjent i København.

- Det overordnede formål er jo at samle penge ind, der kan understøtte deres fremtidige liv.

Foreningen markerede starten på sin indsamling med en video af Stefan Nymann:


Allan Beier og foreningen har været i tæt dialog med betjentens hustru og familie om indsamlingen og offentliggørelsen af den.

- Vi har været i tæt dialog med hans hustru og familie. Det skulle ikke lige være i den første kaotiske periode efter, så derfor gør vi det nu, forklarer han.

Ulykken skete i krydset Åby Ringvej/Silkeborgvej i det vestlige Aarhus den 18. juni sidste år.
Ulykken skete i krydset Åby Ringvej/Silkeborgvej i det vestlige Aarhus den 18. juni sidste år. Foto: Øxenholt Foto

Derfor håber han uden at sætte specifikt mål på, at indsamlingen kan give familien nogle muligheder, som de ellers ikke ville få.

- Offentlig hjælp er godt, men som politibetjent er man i samfundets forreste linje og træder frem, når andre træder tilbage. Når det går galt, er der noget fint i, at samfundet træder ind og hjælper, siger Allan Beier.

Indsamlingen for Stefan Nymann kører indtil 18. juni, som er årsdagen for påkørslen.

Foreningen er stiftet i 2016 og har tidligere lavet indsamlinger, hvor betjente har mistet livet. Den har fokus på de udfordringer, som tilskadekomne politiansatte og deres pårørende står over for, og de arrangerer eksempelvis ture, sociale arrangementer og netværksmøder.