Beboere raser mod nye vejbump: - Det er ikke til at holde ud

Det er ikke kun positive reaktioner, som tikker ind, når man som kommune forsøger at dæmpe farten i byområder. I Stavtrup er naboerne så generede af de nye bump, at de ønsker dem fjernet.

Farten dræber. Derfor skal den ned. Det er dog ikke alle metoder, der er lige populære.

På Klokkeskovvej i Stavtrup, hvor Bente Mikkelsen og Karl Mortensen bor, har Aarhus Kommune valgt at anlægge vejbump i form af såkaldte ”mariehøns” med den hensigt at tvinge bilisterne til at overholde en fartbegrænsning på 40 km/t.

Men bumpene er ikke populære. Naboerne til bumpene mener nemlig blandt andet, at tunge køretøjer som busser og lastbiler får omgivelserne til at ryste, når de passerer bumpene.

- Når busserne kører forbi, så giver det rystelser i hele huset. Gulvet knirker, og vinduerne vibrerer. Vi har seks busser i timen kørende herude forbi hele dagen. Det er ikke til at holde ud. Det stresser os, siger Karl Mortensen til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Her kan du høre mere om de nye vejbump, og hvilke problematikker naboerne oplever.


Bilisterne skal lære, hvordan de skal passere puklerne

Udover Stavtrup er lignende bump anlagt i Hjortshøj, Solbjerg og Viby. I alt vil 12 byområder i Aarhus Kommune få de såkaldte ’mariehøns’ indenfor nærmeste fremtid.

Magnus Vilstrup, der er projektleder på arbejdet med hastighedszonerne i Aarhus, fortæller, at uanset, hvordan de laver tiltag for at dæmpe for hastigheden, så vil det kunne mærkes i et eller andet omfang. Det er dog muligt, at det ikke behøver at være lige som slemt, som det er på nuværende tidspunkt i Stavtrup. 

- De her pukkelbump er faktisk lavet sådan, at busser og lastbiler kan passere henover uden at blive påvirket ret meget af dem. Så hvis borgerne oplever, at der er en del rystelser, så er det fordi, de ikke bliver passeret ordentligt. Det er en af de ting, som vi skal have evalueret på for at finde ud af, om vi skal have guidet bilisterne bedre henover, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

Magnus Vilstrup fortæller, at Aarhus Kommune fx ved Søndervangs Allé har oplevet, at pukkelbumpene har virket rigtig godt i forhold til at få folk til at dæmpe farten. Det er en af grundene til, at man fortsætter man at etablere dem forskellige steder.
Magnus Vilstrup fortæller, at Aarhus Kommune fx ved Søndervangs Allé har oplevet, at pukkelbumpene har virket rigtig godt i forhold til at få folk til at dæmpe farten. Det er en af grundene til, at man fortsætter man at etablere dem forskellige steder.

Det er nemlig meningen, at man skal køre direkte hen over bumpene og ikke prøve at undvige med det ene hjul. Og det vil kommunen nu gøre en ekstra indsats for at gøre bilisterne opmærksomme på.

- Vi har planer om at lave kommunikationsvideoer, hvor vi fortæller, hvordan de passerer puklerne bedst muligt, og så går vi også ud og evaluerer på det i 2021, fortæller Magnus Vilstrup.

Bente og Karl vil bare have vejbumpene fjernet 

Bente Mikkelsen har flere gange skrevet til kommunen for at gøre opmærksom på de gener, hun oplever. Og der lyder svaret, at bilerne bare skal vænne sig til at køre over puklerne, for så bliver det også bedre for dem som naboer.

Men det tror Bente Mikkelsen ikke på løser problemet.

- Vi kommer ikke til at vænne os til det, lyder det fra Bente Mikkelsen.

- Vi så godt, at de bump udenfor os blev fjernet, så vi undgår de rystelser. Det ville være en stor hjælp, lyder det fra Karl Mortensen. 

Det er disse såkaldte ”mariehøns”, der er blevet sat op udenfor Bente Mikkelsens og Karl Mortensens vindue i Stavtrup.
Det er disse såkaldte ”mariehøns”, der er blevet sat op udenfor Bente Mikkelsens og Karl Mortensens vindue i Stavtrup.
Videokonsultation

Videokonsultation med lægen har gjort sit indtog under corona

Sne

Her kan der falde snebyger mandag

Skærmbillede 2021-01-24 kl. 20.49.53

playMaria venter sit første barn - men får ingen fødselsforberedelse

Dresslab

play SoMe-shopping vinder frem: - Det allerbedste er, at jeg har en kommunikation med mine faste kunder

e-boks

playSF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere