Århusiansk topnazist passer på dronningen

En af de absolutte nazi-frontfigurer står vagt for dronningen i Den Kongelige Livgarde. Han er en af nazileder Jonni Hansens topfolk.

En dansk topnazist, 19-årige Daniel Carlsen, passer dagligt på de kongelige klædt i livgardens røde uniform og bjørneskindshue i København, skriver Århus Stiftstidende.

Og når han ikke er på job, er han med i en helt anden klub:

Han er en af nazi-leder Jonni Hansens topfolk. Ser man bort fra Jonni Hansen, der er formand for de danske nazister, DNSB, er Daniel Carlsen en af mest omtalte danske nazister og fremtrædende nazister, skriver avisen.

Carlsen var blandt talerne, da DNSB i marts fejrede Adolf Hitlers 120 års fødselsdag i partihovedkvarteret i Greve. Han talte ved partiets solhvervsfest i Greve, og i sommer var han på talerstolen ved en DSNB-demonstration i Silkeborg, fremgår det af nazisternes netside.

Under et debatmøde mellem DNSB og Venstres Ungdom i Århus, var det Daniel Carlsen, der flankerede Jonni Hansen under debatten iført de danske nazisters uniform: hvid skjorte og rødt slips.

I Århus er Daniel Carlsen kendt for tætte forbindelser til det højreekstreme hooligan-miljø i White Pride. Og ved Retten i Århus er han dømt sammen med tre kammerater for at have overmalet byen med blandt andet hagekors. Det gav ham en straf på tre måneders betinget fængsel.

At Carlsen er trukket i dronningens klær' betyder ikke, at han har fraskrevet sig nazismen - på Facebook kalder han sig "Hvid, stolt nationalsocialist" samtidig med, at han anfører Hitler-propagandafilmen "Viljens Triumf" som sin yndlingsfilm.

Det er ikke lykkedes for Århus Stiftstidende at få en kommentar fra Daniel Carlsen.