Anklager: Der var terror-forsæt

Tilfreds med landsrettens dom

Genrefoto.

Selvom om to brødre fra Aarhus med somaliske rødder kun er kendt skyldig i forsøg på terror-træning hos al-Shabaab i Somalia, hvor de i byretten blev dømt for egentlig træning til terror, så er anklager Jakob Berger Nielsen godt tilfreds.

Det slår han fast efter skyldkendelsen blev læst op i Vestre Landsret i Aarhus fredag, hvor de to brødre på 20 og 25 år samtidig blev frikendt for terror-finansieren.

- Landsretten mener ikke, at den ældste bror har modtaget egentlig terror-træning i Somalia, siger anklageren.

- Men retten slår fast, at der har været et terror-forsæt fra start. At det så ikke lykkedes at få den træning, det er noget andet, siger Jakob Berger Nielsen.

Den 25-årige storebror og den 20-årige lillebror blev i byretten idømt tre år og seks måneders fængsel for sammen at arrangere den ældste brors terror-træning.

Se: Brødre kendt skyldige i terror

Men landsretten mener kun, at der er tale om forsøg på terror-træning, da den ældste bror ikke modtog egentlig træning i terror i Afrika.

Landsretten mener derfor kun, at den 25-årige storebror opholdt sig i en træningslejr kaldet "Brøndene" fra januar til februar 2012, hvor han forsøgte at blive oplært i at begå terrorhandlinger uden for Somalia.

Brødrene blev også frikendt for finansiering af terror i byretten, hvor anklagemyndigheden krævede dem dømt for at indsamle mindst 34.000 kroner til al-Shabaab.

I landsretten havde anklager Jakob Berger Nielsen sænket beløbet for terror-finansiering til mindst 10.000 kroner. Alligevel mener dommere og nævninge i landsretten ikke, at brødrene er skyldige i finansiering af al-Shabaab.

Terrorsagen er historisk, da det er første gang, at afsnittet om træning til terror under terrorparagraffen tages i brug. Begge brødre ankede byrettens dom på stedet, og den ældste udtalte, at der var sket et justitsmord. De ville begge pure frifindes i landsretten.

Vestre Landsret ventes at tage stilling til straffens længde 24. juni.