AGF-veteran takker af

Martin Jørgensen indstiller karrieren til nytår

03:35

1 af 2

AGFs Martin Jørgensen indstiller karrieren efter mere end 20 år i professionel fodbold.

Den 39-årige AGF-veteran har valgt at indstille sin karriere, når kontrakten med AGF udløber til nytår. Dermed kommer Martin Jørgensen til at spille sin sidste hjemmekamp i den hvide trøje, når AGF søndag den 23. november spiller mod Lyngby.

- Det er en beslutning, der har været svær og lang tid undervejs, og den er også blevet ændret et par gange. Jeg synes stadig, at det er sjovt at spille fodbold, men jeg kan også godt mærke på min krop, at det er ved at være for hårdt, og når glæden overmatches af træthed og ømhed, så er tiden inde til at sige stop, siger Martin Jørgensen i en pressemeddelelse.

Martin Jørgensen fik debut for AGF tilbage i 1994. Han nåede at spille 93 kampe for aarhusianerne, inden turen gik til Italien, hvor Udinese stod klar med en kontrakt. Her spillede midtbanespilleren i syv år, inden han skiftede til Fiorentina. Martin Jørgensen nåede i alt 13 sæsoner i Italien og spillede 330 kampe i Serie A, inden turen igen gik hjem til Aarhus og AGF.

Se: AGF vil beholde Jørgensen

- Jeg har opnået det, jeg drømte om, da jeg var syv år og løb rundt og spillede fodbold i Ryomgård. Jeg har været så heldig og privilegeret at spille på allerhøjeste niveau sammen med og mod mange dygtige fodboldspillere. Jeg har haft flere dygtige trænere end dårlige, og jeg har befundet mig rigtig godt i de klubber, jeg har repræsenteret. Jeg er stolt over, at jeg har fået mulighed for at spille over 100 landskampe, og at jeg er den dansker, der har spillet flest kampe i Serie A, siger Martin Jørgensen.

Han står noteret for 102 kampe for det danske landshold, hvor han har været med til fire slutrunder.

AGF er min klub

Selvom Martin Jørgensens anden periode i AGF resultatmæssigt ikke har været som forventet, fortryder han ikke beslutningen om at vende hjem til Aarhus.

- Det har selvfølgelig været lidt svingende, men jeg har nydt udfordringerne, og jeg håber da, at jeg har givet lidt videre til mine yngre holdkammerater. Havde jeg vidst, at jeg skulle være med til to nedrykninger, da jeg vendte tilbage, havde jeg nu nok gjort det alligevel, for AGF er min klub, og det var her, jeg ville slutte min karriere, siger Martin Jørgensen.

AGF-direktør Jacob Nielsen roser Martin Jørgensen for hans kvaliteter både på og udenfor fodboldbanen.

- Martin Jørgensen er en af Danmarks bedste fodboldspillere gennem tiderne, og selvom hans beslutning ikke kommer som en overraskelse for os, er det naturligvis vemodigt, at han har valgt at indstille sin aktive karriere. Han har altid været en fantastisk ambassadør for dansk fodbold i almindelighed og AGF i særdeleshed, og han har sat sig varige spor, siger Jacob Nielsen og fortsætter:

- Her tænker jeg ikke kun de sportslige præstationer, men i lige så høj grad på hans store menneskelige kvaliteter. Den måde, han har håndteret sin fodboldkarriere på - og ikke mindst alt det, der følger med - er et eksempel til efterfølgelse for alle, der går med drømmen om at blive professionel fodboldspiller.

Martin Jørgensen står noteret for 219 kampe for AGF.

I videoen øverst på siden kan du høre Martin Jørgensen fortælle om, hvorfor han vælger at indstille karrieren.