Aarhus skal huse nyt innovationscenter for økologisk landbrug

Et nyt innovationscenter i Aarhus skal være med til at opfylde ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeris ambitioner om at fordoble det økologiske areal i 2030.

Gulerødder og kartofler bliver revet ned fra hylderne i de danske supermarkeder i disse dage. Det økologiske areal i Danmark er større end nogensinde før. Alligevel bliver der ikke hvilet på laurbærrene i ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri.

Et nyt innovationscenter for økologisk landbrug får nemlig base i Agro Food Park i Aarhus.

Innovationscenteret bliver ejet af Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening i forening. De to organisationer har førhen haft hver deres afdeling, men de fusionerer nu. De to forhenværende centrer bliver lukket.

Fusion styrker økologien

Forventningen er, fra de to ejere, at økologien styrkes yderligere, hvis kræfterne og kompetencerne forenes.

- Centeret baner vejen for, at Danmark bliver førende indenfor økologisk innovation og bæredygtighed, i tråd med de globalt anerkendte, økologiske principper og FN’s 17 Verdensmål” siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, i en pressemeddelelse.

Innovationscenterets primære opgaver er hovedsageligt at drive forskning, indsamle og formidle viden om økologi og lave forsøg.

Høje ambitioner fra ministeriet

Pengene er afsat på finansloven for 2021, og der afsættes i alt 40 mio. kr. til projektet over en fireårig periode. Der afsættes derudover 20 mio. kr. årligt til Fonden for Økologisk Landbrug.

- Vores ambition er at fordoble det økologiske areal inden 2030. Det har Danmark gjort før, og vi skal gøre det igen, siger Rasmus Prehn, minister for fødevarer, landbrug, og fiskeri i en pressemeddelelse.

Agro Food Park huser i forvejen videns virksomheder, fødevareproducenter og teknologifirmaer.

Innovationscenter for Økologisk Landbrug starter op d. 1. juli 2021, og der er en fælles vision fra ejerne om at etablere et nyt byggeri til innovationscenteret på sigt.

IMG_6535

Brandvæsen advarer om brandfare i naturområder

boligejere.jpg

Nye byggegrunde vækker bekymring: Der skal flere institutionspladser til, mener borger

Madpakke færdig 1

play Politikere i kovending: Vil ikke tvinge ældre til at vælge bestemt madpakke

blå blink politi politibil patrulje

Mand anholdt: Forsøgte at stjæle stort Porsche-skilt

ulykke horsens20210420_111050

Ramt af lastbil: Kvinde hårdt kvæstet

Covid-19 Live
20210420-132224-7-1920x1177we-kopi

liveblog COVID-19 LIVE: Johnson & Johnson genoptager vaccineudrulning i Europa

Dagens mest læste