Kim faldt 13 meter ned fra klatrevæg – kigger fortsat langt efter erstatning

Der går formentlig over tre år, fra Kim Djernæs faldt ned fra en klatrevæg, til han får en afgørelse om erstatning for ulykken. Det har store konsekvenser for hans dagligdag.

11. marts skulle være dagen, der satte punktum for de hårdeste år i randrusianeren Kim Djernæs' liv. Men sådan gik det ikke.

Efter han faldt 13 meter ned fra en klatrevæg i Klatreautomaten i Randers den 1. december 2018, har han levet i uvished. 

Han har ventet på en afgørelse om erstatning og levet af meget få midler.

Desværre lykkedes det heller ikke denne gang at nå en afslutning.

- Jeg var fyr og flamme i dagene op til og glædede mig virkelig til en afklaring. Men så blev dele af retssagen udskudt til 27. oktober. Nu kan jeg vente igen, siger Kim Djernæs til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Kim Djernæs fra Randers var for over to år siden ude for en alvorlig klatreulykke. En ulykke, der stadig forfølger ham i dag. Indslaget er fra den 19. november 2020.

'Forstår ikke, det tager så lang tid'

Ejeren af Klatreautomaten og dennes forsikringsselskab, Alm. Brand, har lige siden ulykken været i strid med producenten af sikkerhedsudstyret, Safeclimb, om ansvaret for ulykken.

Ingen af dem har ville give sig, og da sidstnævnte fra England ikke havde mulighed for at møde op til retssagen den 11. marts, blev en del af retssagen altså rykket.

quote Det er virkelig frustrerende for min familie og mig.

Kim Djernæs, Randers

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, at det kan tage så lang tid. Nu er retssagen skubbet til slutningen af oktober, og så kan den blive anket, og der kan gå længere tid, siger Kim Djernæs og fortsætter:

- Det er virkelig frustrerende for min familie og mig.

Vil have forsikringen til at tage ansvar

Formentlig er der først sat et punktum i sagen over tre år efter, at Kim Djernæs kom til skade.

Når han følger med i medierne, undrer han sig over det lange forløb.

- Man hører hele tiden om andre retssager, der er afgjort meget hurtigt. Hvorfor skal der så gå tre år i min sag?

Han langer også ud efter forsikringsselskabet Alm. Brand, som repræsenterer Klatreautomaten.

- Alm. Brand burde træde i karakter og tage ansvaret og tage slåskampen med producenten af sikkerhedsudstyret bagefter. Det er jo ikke min skyld, og på den måde ville jeg få en afklaring, siger Kim Djernæs. 

Efter ulykken gik der syv dage, hvor Kim Djernæs måtte vente på, at hævelser i fødderne aftog, så kunne han blive opereret.
Efter ulykken gik der syv dage, hvor Kim Djernæs måtte vente på, at hævelser i fødderne aftog, så kunne han blive opereret. Foto: Privat

Fik store skader efter ulykken

Der, hvor det helt præcist gik galt for Kim Djernæs den 1. december 2018 i Klatreautomaten, var, da han skulle ned fra en af stedets klatrevægge.

- Da jeg sætter fra på væggen, løsner bremsen sig, og jeg styrter ned i gulvet. Jeg kollapser i hele kroppen, og mine knæ rammer min brystkasse, så brystbenet flækker. Jeg brækker fire lændehvirvler og knuser begge hælben, har han tidligere sagt til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg har konstante smerter i ryg og fødder. Det giver mig enorme begrænsninger i hverdagen.

Kim Djernæs, Randers

Skaderne påvirker ham stadig hver eneste dag.

- Jeg har konstante smerter i ryg og fødder. Det giver mig enorme begrænsninger i hverdagen, siger Kim Djernæs.

Kim Djernæs fik sat flere skruer ind i begge fødder efter ulykken.
Kim Djernæs fik sat flere skruer ind i begge fødder efter ulykken. Foto: Privat

Har skiftet udstyr

Kim Djernæs bærer dog ikke nag over for Klatreautomaten, hvis ejere han faktisk har fået et godt forhold til efter ulykken.

Han mener ikke, at de kunne have gjort noget anderledes.

- Hvis jeg bar nag, så kunne jeg bruge al min tid på det, lyder det fra ham.

Klatreautomaten har også taget konsekvensen af ulykken.

- Da vi åbnede igen, valgte vi at skifte alt sikkerhedsudstyr til et andet mærke, fordi man ikke kunne finde fejl på det gamle udstyr, har indehaver af Klatreautomaten, Kim Vinther, tidligere sagt til TV2 ØSTJYLLAND.

Fralægger sig ansvaret

TV2 ØSTJYLLAND har tidligere været i kontakt med både Klatreautomatens forsikringsselskab, Alm. Brand, og den advokat, som repræsenterer Safeclimb.

Førstnævnte ønskede ikke at udtale sig om en verserende sag, imens Safeclimb i en skriftlig kommentar fralagde sig ansvaret for ulykken.

quote Det er vores opfattelse, at uheldet i stedet må skyldes forholdene hos Klatreautomaten, eller at faldsikringen er anvendt forkert.

Safeclimb

- De uvildige undersøgelser foretaget af faldsikringen efter uheldet har ikke påvist fejl ved enheden, som derfor efter alt at dømme har fungeret efter hensigten, skrev Safeclimb.

- Det er vores opfattelse, at uheldet i stedet må skyldes forholdene hos Klatreautomaten, eller at faldsikringen er anvendt forkert, skrev firmaet videre.

Der skete store skader på Kims fødder under ulykken. I dag går han stadig mest på tæerne for ikke at belaste sine hæle.
Der skete store skader på Kims fødder under ulykken. I dag går han stadig mest på tæerne for ikke at belaste sine hæle. Foto: Privat

Mest læste

Mere fra Randers

Sankthans

Se billederne: Sådan blev sankthans fejret i det østjyske

20210624112218705_1000

play Aarhusianske atleter skal være Danmarks fanebærere ved OL

Annis blomsterværksted

Få Anni og Annis blomsterbutik for nul kroner

justesens plæne randers afstand

Traditionsrig fest bliver gennemført – her er koncertnavnene

Skærmbillede 2021-06-24 kl. 09.41.38

Store smil og champagne - nu springer studenterne ud

Lars Møller Skrænten

play Kovending: I to år må Lars bo for småt, men så bliver det godt