Aarhus-firma bygger hospital

Skal styre kæmpe-projekt til tre milliarder kroner

Det bliver byggekonsortiet CuraVira fra Aarhus, der skal bygge det nye superhospital i Gødstrup ved Herning, oplyser Region Midtjylland.

- Med valget af totalrådgiver har vi taget et stort skridt på vejen mod at få bygget vores fagligt ambitiøse og attraktive hospital, der skal sikre Vestjylland et hospital i verdensklasse, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

CuraVita skal udarbejde en samlet plan for hospitalet og tegne arkitekturen samt stå for byggestyringen i den første fase.

Region Midtjylland fremhæver CuraVita for et projekt, der både skræddersyer hospitalet til landskabet og imødekommer de behov, som hospitalet skal opfylde.

Hospitalsdirektør Henning Vestergaard hæfter sig ved, at CuraVitas projekt tager udgangspunkt i patientens behov for sammenhæng under indlæggelsen eller ved et ambulant besøg.

- De firmaer, der indgår i konsortiet, bærer tilsammen på en række vigtige erfaringer fra tidligere, lignende projekter i både Danmark og Norden, siger hospitalsdirektøren.

Byggeriet til over tre milliarder kroner starter i sensommeren 2012. Hospitalerne i Herning og Holstebro starter udflytningen sidst i 2016.