35-årig igen tiltalt for mord

Frifundet for likvidering i 2009, men nu tiltalt for nyt mord

02:30

Billedet her er fra efterforskningen i 2009, da et mandligt lig blev fundet på Moesgaard Strand.

1 af 2

En 35-årig mand fra Aarhus sidder på anklagebænken for at have dræbt en 56-årig pensionist fra misbrugsmiljøet, der i april sidste år blev fundet død ved en sø i Brabrand.  

Den samme 35-årige var i 2009 tiltalt for at likvidere en anden mand med nakkeskud på stranden syd for Aarhus, men efter 362 dages varetægtsfængsling blev den tidligere røveridømte narko-misbruger, frikendt.

Den 35-åriges forsvarsadvokat bebrejder i dag de sociale myndigheder for ikke at have forhindret manden i at havne i nye problemer.

-  Han har haft det utroligt skidt efter den første dom. Han har ringet mange gange til mig og jeg har forsøgt, at hjælpe ham så godt jeg kan, men egentlig sorterer det jo under de sociale myndigheder at hjælpe en person i sådan en situation. Det er meget svært, når man har siddet fængslet i et år, at blive løsladt og komme ud og få sig en hverdag, og dér har der simpelthen ikke været tilstrækkelig hjælp til ham, fortæller forsvarsadvokat Jan Schneider.

Den 35-årige har været i det aarhusianske misbrugsmiljø det meste af sit liv, og har flere domme bag sig. Undervejs har moren til den 35-årig set med fra sidelinjen på et turbulent liv og ifølge hende set hendes søn råbe forgæves efter hjælp. 

- Han var så frustreret. Lige meget, hvor han henvendte sig, løb han panden mod muren. Du må klare dig selv, var beskeden, siger Linda Nielsen, der er mor til den 35-årige mand, der endnu en gang sidder på anklagebænken for mord.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19:30.