25 år med AGF

Tilbageblik på de seneste 25 år i AGF

04:41

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLAND fyldte onsdag 25 år, og gennem de 25 år har den største klub i Østjyllands største by fyldt meget i udsendelserne. Derfor kigger TV 2 | ØSTJYLLAND tilbage på de seneste 30 år i AGF.

Fra mesterskab i 1986 til en tilværelse som en slags elevatorhold, hvor tre nedrykninger har plaget de seneste år i klubben, som netop nu forsøger nu forsøger at kæmpe sig tilbage i Superligaen.

- Historien om AGF er så voldsom, så at gøre det kort kan ikke lade sig gøre. Der har været så mange op- og nedture, så den helt korte beskrivelse er umulig, men skal man sætte et enkelt ord på de sidste 25 år, må det være enten kaos eller skandale, siger Jan Schouby, der er chefredaktør på Århus Stiftstidende.

AGFs seneste mesterskab blev fejret tilbage i 1986, hvor Jens Harmsen stod i spidsen for "de hviiee fra Fredensvang."

- Det var en stor oplevelse for både spillerne og mig og en form for udløsning af en spænding, der havde været gennem en hel sæson, hvor vi spillede 26 kampe, og hvor vi i de første 24 ikke havde lidt noget nederlag, siger Jens Harmsen.

Det er efterhånden en del år siden, og det er også en del og siden, at den seneste pokal blev hentet til Fredensvang.

Det skete i 1996, hvor AGF slog Brøndby IF i pokalfinalen med 2-0 efter scoringer af Peter Degn og Stig Tøfting foran 36.000 tilskuere i Parken i København.

Knap så glamourøst er det i dag, torsdag, hvor AGF spiller mod FC Roskilde på NRGi Park i Aarhus. her skal aarhusianerne jagte tre point i kampen om at sikre en hurtig tilbagevenden til Superligaen. Den kamp spilles klokken 19.00.

I tv-indslaget øverst på siden kan du komme tættere på AGF og de seneste 25 år i klubben.