2017-boss: Vi får høj kvalitet

Færre penge ødelægger ikke festen

04:06

1 af 2

Den administrerende direktør for det aarhusianske kulturhovedstads-projekt, Rebecca Matthews, ærgrer sig over, at pengene til aktiviteterne i 2017 ikke bliver helt store store, som hun havde håbet.

Den engelske 2017-boss havde sat næsen op efter et samlet budget på 500 mio. kr.  I stedet ser det nu ud til, at udgifterne maksimalt må løbe op i 420 mio. kr.

Til trods for det nedbarberede budget håber Rebecca Matthews stadig, at det lykkes at finde flere penge via sponsorater.

Uanset hvad er hun sikker på, at projekterne i kulturhovedstads-projektet bliver af allerhøjeste kvalitet.

- Der bliver færre projekter, men stadig mere end 160 projekter af højeste kvalitet. Jeg er sikker på, at vi kan nå det høje ambitionsniveau med projekternes kvalitet. Måske bare ikke så mange som vi tidligere havde regnet med, siger Rebecca Matthews til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Rebecca Matthews understreger dog, at budgettet for 2017-festlighederne ikke må overskrides:

Se: Pengene er på vej

- Vi vil ikke bruge penge, vi ikke har. Og jeg kan garantere, at der ikke bliver et underskud, når projektet er slut, fastslår hun.

Efter at Aarhus blev tildelt værtsskabet som Europæisk Kulturhovedstad 2017 har flere chefer forladt projektet. Først valgte kommunikationschef Benedicte Strøm at sige sit job, og siden gik programdirektør Gitte Just samme vej.

Ifølge Rebecca Matthews er der dog intet unormalt i, at ledende medarbejdere forlader et kulturhovedstadsprojekt.

- Det er ikke usædvanligt hos europæiske kulturhovedstæder, at øverste ledelsesmedlemmer forlader projektet før selve året, hvor det afholdes. Det er naturligt med disse projekter, for de er store og krævende.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du se mere om forberedelserne af 2017-projektet og Rebecca Matthews' forventninger til projektet.