Nye borgerlige får østjysk mandat

Ved partiets første folketingsvalg lykkedes det Nye Borgerlige at få fire pladser i Folketinget. En af dem er valgt i Østjyllands Storkreds.

Lars Boje Mathiesen er spidskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland. Foto: Flemming Krogh - Midtjyske Medier / Ritzau Scanpix

Sent torsdag aften stod det klart: Nye Borgerlige kommer i Folketinget for første gang. Partiet, der blev stiftet i 2015, fik 2,36 procent af stemmerne og dermed fire mandater i Folketinget. 

- Det er fuldstændig vildt, sagde partiets stifter Pernille Vermund torsdag aften i sin tale ved partiets valgfest. 

- Vi startede med ingenting og nu ser det ud til, at vi er inde, fortsatte hun begejstret.

Læs også Alle stemmer er nu talt op – sådan har østjyderne sat krydset

Det fik hun helt ret i. Nye Borgerlige har fået fire mandater, der er valgt i Sydjylland, Sjælland, Nordsjællands Storkreds og Østjyllands Storkreds. 

Dermed ser spidskandidat i Østjylland, Lars Boje Mathiesen, ud til at komme i Folketinget. 

- Jeg er pisse stolt. Stolt over, at der er danskere, som har modstået det pres og den udskamning, der har været af Nye Borgerlige, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Lars Boje Mathiesen er spidskandidat for Nye Borgerlige i Østjylland.

En sammensat mand

Den 43-årige Lars Boje Mathiesen har tidligere siddet i byrådet i Aarhus. Først for Liberal Alliance, siden som løsgænger og til sidst for Nye Borgerlige. Alt sammen i løbet af én enkelt valgperiode. Ved kommunalvalget i 2017 valgte han ikke at genopstille for i stedet at arbejde på et kandidatur til Folketinget.

Dét arbejde ser nu ud til at have båret frugt omend de personlige stemmer skal tælles op, før vi endeligt ved, om det bliver Lars Boje Mathiesen som får det østjyske folketingsmandat.

- Nu må vi se til de personlige stemmer er talt op, men som spidskandidat håber jeg på, at mandatet falder til mig, siger han. 

 

Adrenalin i kroppen

Nye Borgerlige holdt torsdag aften valgfest, men for Lars Boje Mathiesen sluttede festlighederne tidligt. De fire ugers valgkamp havde betydet massiv søvnmangel. 

- Jeg har haft så meget adrenalin i kroppen, så da det så ud til, at vi fik et mandat i Østjylland, så sagde kroppen:  ´Godnat, nu skal du sove´, griner en nu udhvilet Lars Boje Mathiesen. 

Læs også Lars Boje Mathiesen: - Jeg kommer fra en hippie-familie

- Jeg ringede til min kæreste, drak en fadøl og gik op og sov.  

Lars Boje Mathiesen er folkeskolelærer, kommer oprindeligt fra Sønderjylland, men bor i Harlev vest for Aarhus. Han spiller i fritiden i et countryband og har to små døtre sammen med sin kæreste, der er sygeplejerske. 

Fakta
Valgt i Østjyllands Storkreds
Født 21. maj 1975
Ugift
Politiske hverv
Folketingskandidat Østjyllands Storkreds, Nye Borgerlige
2018 - nu
Byrådsmedlem Liberal Alliance/løsgænger/Nye Borgerlige
2014 - 2018