Alle stemmer er nu talt op – sådan har østjyderne sat krydset

Nu er billedet klart i Østjyllands Storkreds, hvor stemmerne som det sidste sted i landet er talt op.

De Radikale og Morten Østergaard har fået et flot valg. I Østjylland går partiet to mandater frem fra et til tre.

100 procent af stemmerne i Østjylland er nu talt op. Den helt store taber er Dansk Folkeparti, der mister tre af deres fem mandater, imens De Radikale går markant frem.

Med Morten Østergaard i spidsen er De Radikale gået fra et til tre mandater.

- Det er vildt og overstiger mine forventninger. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv, lød det fra partilederen til TV2 ØSTJYLLAND tidligere på aftenen, da sejren så ud til at være en realitet.

Sådan ser stemmefordelingen ud i Østjyllands Storkreds, efter alle stemmerne er talt op.

Også Venstre går to mandater frem i Østjylland fra fire til seks.

SF går fra et til to mandater. Det nye parti, Nye Borgerlige, kommer i Folketinget og får et østjysk medlem. Ellers er de store ændringer i Østjylland, at Liberal Alliance og Enhedslisten begge mister et af deres østjyske folketingsmedlemmer. 

Socialdemokratiet er fortsat det største østjyske parti med syv mandater og 25,9 procent af stemmerne.

Det glæder tidligere borgmester i Aarhus Kommune, Nicolai Wammen (S), der dog ikke vil love, at alt bliver bedre fra den ene dag til den anden.

- Jeg er glad. Nu bliver der mulighed for, at vi kan få en ny regering med en ny retning. Det tror jeg, at mange har glædet sig til, men samtidig er det vigtigt at sige, alle problemer ikke løser sig med et trylleslag, men vi vil stå for et bredt samarbejde, og det tror jeg, at mange ønsker sig, siger Nicolai Wammen (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Du kan se alle valgresultaterne i Østjylland her.

Favrskovkredsen var først klar

Den første hele kreds, som var klar tidligere på aftenen var Favrskov. Det største parti i Favrskov er Socialdemokratiet skarp efterfulgt af Venstre. 

Socialdemokratiet går en smule frem og får 28 procent af stemmerne i kredsen. Venstre går en del mere frem og ender med 27,4 procent af stemmerne.

Blandt vinderne i kredsen finder man ud over Venstre De Konservative, Radikale Venstre og SF.

Sådan ser stemmefordelingen ud i Favrskovkredsen.

Valgets helt store taber i Favrskov, ligesom det også ser ud til at blive på landsplan, er Dansk Folkeparti. Partiet går her hele 13,2 procent tilbage og må nøjes med 9,3 procent af stemmerne. 

Også Liberal Alliance går tilbage i den første optalte østjyske kreds.

Billede går igen på Djursland

Djurskredsen var talt op kort efter. Her går billedet fra Favrskov igen.

Socialdemokratiet er størst med knap 30 procent af stemmerne, efterfulgt af Venstre med lidt over 25 procent af stemmerne. 

Læs også OVERBLIK: Sådan blev der stemt på dit valgsted!

Også på Djursland går Dansk Folkeparti voldsomt tilbage. 14,5 procent går partiet tilbage og må nu tage til takke med blot 10,4 procent af stemmerne. 

I Norddjurs og Syddjurs Kommuner, som er slået sammen til en kreds, er vinderne Nye Borgerlige, De Radikale og De Konservative. 

På Djursland er de store partier Socialdemokratiet og Venstre også gået frem. 

Øerne havde de første valgsteder klar

Kort efter valgstederne ringede af kl. 20, kom de første østjyske resultater fra valgstederne. For flere af de mindre øer med få stemmeberettigede kunne hurtigt offentliggøre deres stemmer.

I Østjylland var det første valgsted, hvor stemmerne var talt op, Tunø i Skanderborgkredsen. Her fordelte de 75 stemmer sig sådan, de tre partier, som fik flest var Socialdemokratiet med 19, Dansk Folkeparti med 18 og Venstre med 15. 

Du kan se alle valgresultaterne i Østjylland her.

Sådan fordeler alle stemmerne sig på Tunø. 

Kort efter Tunø kom en anden lille ø i samme kreds med sine resultater. Alrø havde sine resultater klar kl. 20.21. Her er Venstre klart størst med 38,1 procent af stemmerne. 

Også i Østjyllands storkreds men en del mere nordpå, nemlig på Anholt, er stemmerne også talt op. De to største partier her er Socialdemokratiet og Enhedslisten med henholdsvis 20 og 17 stemmer ud af de i alt 93 angivne stemmer på øen.

00:08

Kl. 20 ringede borgmester Jacob Bundsgaard (S) valget af på rådhuset i Aarhus.

Luk video