Maja fra Enhedslisten: Menneskets trivsel skal i fokus – ikke profit

Menneskets trivsel skal i fokus på landets jobcentre, mener Enhedslistens folketingskandidat, der også vil undgå at borgeren udnyttes i praktik.

01:20

VIDEO: Maja Albrechtsen fra Enhedslisten ønsker, at menneskets trivsel kommer i fokus på jobcenteret - og ikke virksomhedernes profit. Hør hele ølkassetalen her.

Udviklingen på landets jobcentre går den forkerte vej, hvis det står til Enhedslistens folketingskandidat Maja Albrechtsen.

Den 33-årige aarhusianske politiker har tidligere haft sin daglige gang som socialrådgiver på et jobcenter. Men for et par år siden sagde hun op, blandt andet fordi hun synes, at borgerne blev udnyttet i de praktikker, de blev sendt ud i.

Taler fra Ølkassen

Østjyderne har over 100 folketingskandidater at vælge i mellem. Typisk fokuserer medierne på få promoverede og allerede kendte kandidater, som er dygtige til at få opmærksomhed.
 

Denne gang har vi på TV2 ØSTJYLLAND haft en ambition om at give spalteplads og sendetid til de mere ubeskrevne blade. Vi vil høre fra dem, der ikke normalt står i forreste række. 
 

Derfor har vi givet de mere urutinerede folketingskandidater tid på Ølkassen, hvor de selv har fået lov til at bestemme, hvad de vil snakke om. 
 

Vi vil høre, hvad der driver dem til at gå ind i politik. De skal sætte ord på, hvad de af hjertet brænder for som kommende politikere.
 

Vi har givet ordet til foreløbig 12 kandidater fra 12 forskellige partier opstillet overalt i Østjylland.

- Det er jeg frygtelig ked af, det er et arbejde, der betyder meget for mig. Men jeg kunne ikke længere blive ved med at forsvare, hvordan praktikker blev brugt til at bruge folk som arbejdskraft i stedet for reel afklaring, som egentlig burde være pointen med praktikker, siger Maja Albrechtsen, og fortsætter:

- Jeg bryder mig ikke om at se, hvordan sagspresset gjorde, at de enkelte sagsbehandlere ikke længere kan give den behandling, som borgerne har krav på.

Det vigtige for mig, det er altså en solidarisk velfærdspolitik, der har menneskers trivsel i fokus frem for profit.

Maja Albrechtsen (Enhl.)

Hun mener derfor, at der er brug for en række ændringer på social- og beskæftigelsesområdet, blandt andet skal socialrådgiverne på landets jobcentre have færre sager end i dag.

Læs også Tag testen: Hvem skal du stemme på til valget?

Derudover vil Maja Albrechtsen have socialpolitikken isoleret fra beskæftigelsesområdet, og det er ikke godt nok ifølge folketingskandidaten.

- Vi bliver nødt til at sørge for at få socialpolitikken tilbage i egen ret. Lige nu er den på en eller anden måde fejet ind under en masse forskellige paragraffer, der ligger ovre i beskæftigelsessystemet, og det gør, at borgere ikke får den hjælp på andre områder, end lige præcis det, der hedder at komme tilbage i det arbejde, de har brug for, siger Maja Albrechtsen.

Maja Albrechtsen (Enhedslisten)

33 år

Uddannet socialrådgiver og har en kandidat i pædagogisk filosofi

Arbejder som vejleder ved Kvindehuset i Aarhus

Bor i Aarhus

Derfor skal det offentliges fokus væk fra menneskets evne til at arbejde og i stedet drejes over på det enkelte menneskes trivsel.

- Det vigtige for mig, det er altså en solidarisk velfærdspolitik, der har menneskers trivsel i fokus frem for profit.

Maja Albrechtsen stiller for anden gang op til Folketinget for Enhedslisten, og er ligeledes også kandidat til Europaparlamentsvalget. Hun er også medlem af hovedbestyresen i partiet.

Alle kandidater har sager, der står dem meget nært. TV2 ØSTJYLLAND har bedt 12 kandidater om at stille sig op på ølkassen og fortælle om deres personlige mærkesager. Se flere taler fra Ølkassen her:

01:18

VIDEO: Ida fra LA: Det skal være ulovligt at omskære raske drengebørn.

Luk video
01:06

VIDEO: Tatjana fra Alternativet: Vi bliver ikke lykkelige af forbrug og vækst.

Luk video
01:20

VIDEO: Michael fra DF: Jeg måtte se mig slået af en underbetalt østeuropæisk eksportchauffør.

Luk video
01:17

VIDEO: Aleksander fra SF: De børn, der er sværest at holde af, står mit hjerte særligt nært.

Luk video
01:00

VIDEO: Mogens fra KRP: Det går med benzinbilerne som med de gamle Nokia-telefoner.

Luk video
01:17

VIDEO: Caroline fra Nye Borgerlige: Det skal være slut med spontan asyl.

Luk video

VIDEO: Helmuth fra Stram Kurs vil stoppe ikke-vestlig indvandring.

01:14

VIDEO: Dorthe fra Socialdemokratiet: At hjælpe er en investering – ikke en udgift.

Luk video
01:21

VIDEO: Birgit fra Kristendemokraterne: Helt små børn tilbringer for meget tid væk fra hjemmet.

Luk video
01:02

VIDEO: Birte fra Venstre: Psykiatriske patienter får ikke den rette behandling.

Luk video
01:13

VIDEO: Ali fra Konservative: Vi skal ikke tage kulturelle særhensyn.

Luk video
01:20

VIDEO: Michael fra Radikale: Flere pædagoger og mere tid til lærerne.

Luk video