Par udgår halvvejs i TV 2-programmet 'Nybyggerne'

Efter fjerde afsnit af det populære program optaget i Randers er beboerne i blåt hus ikke længere med i boligkonkurrencen.

Stine og Kenneth fra blåt hus. Foto: André Blinkilde / TV 2

I samarbejde med tv2.dk

Over ni programmer skulle fire par kæmpe med at færdigbygge og indrette et helt hus. Men fra næste uge bliver TV 2-programmet 'Nybyggerne' uden Stine og Kenneth fra blåt hus.

Dermed er der kun tre par tilbage i konkurrencen om at vinde et rækkehus i Randers-bydelen Dronningborg til en værdi af 2,6 millioner kroner.

For Stine og Kenneth kommer afskeden halvvejs inde i programmet.

Det var bare mega hårdt, og så indså vi, at hvis vi ikke kunne yde den indsats, der skulle til, ville vi ikke nå i mål. Opgavens mængde var stor, og deadlines var korte.

Stine Tranekjær, blåt hus

- Under optagelserne til program fire fandt vi ud af, at Stine var gravid. Det kom bag på os, men var samtidig med til at forklare rigtig meget, blandt andet hvorfor Stine havde været så træt og havde haft kvalme, siger Kenneth Gyde Poulsen i dag og tilføjer:

- Det er virkelig glædeligt, at Stine er gravid. Vi er dog ærgerlige over at forlade programmet i utide, siger han.

01:58

VIDEO: Værten på programmet, Emil Thorup, sagde i september sidste år, at det er en gave for Randers, at programmet bliver optaget her. 

Luk video

For hårdt arbejde

Parret udgår, efter at de i flere dage har arbejdet på badeværelset. Et rum, som de ikke nåede at gøre færdigt.

Læs også Fire par kæmper om vild tv-gevinst til 2,6 millioner kroner

- Det var bare mega hårdt, og så indså vi, at hvis vi ikke kunne yde den indsats, der skulle til, ville vi ikke nå i mål. Opgavens mængde var stor, og deadlines var korte, siger Stine Tranekjær, der frygtede, at det hårde fysiske arbejde med huset kunne medføre en spontan abort.

Kenneth og Stine nåede dermed kun at lave soveværelset, haven, de to ekstraværelser og til sidst badeværelset. Undervejs i programmerne fik de flere gange ros af dommerne for deres kreative løsninger.

Stine og Kenneth under arbejdet med soveværelset i program 1. Foto: André Blinkilde / TV 2

Ifølge parret var det dog mange af de løsninger, der tog meget tid og mange kræfter.

- Som man ser i programmet, så var det svært for os at nå alt det, vi gerne ville. Det var en svær øvelse at sige: Skal vi gå på kompromis med det, vi synes er spændende for at nå at lave noget middelmådigt, eller skal vi jagte den idé, vi har, og se om vi kan blive færdige, siger Kenneth Gyde Poulsen.

Tre par arbejder videre

Det er første gang i programmets historie, at et par udgår under optagelserne.

Parrenes videre færd i konkurrencen om at vinde huset bliver jo hverken mindre hårdt eller spændende, fordi de kun er tre par i finalen.

Stine Lundbak Ravn, programredaktør

Hos TV 2 har programredaktør Stine Lundbak Ravn følgende kommentar til, at der nu kun er tre par tilbage i programmet:

- Jeg glæder mig på Stine og Kenneths vegne over, at de venter barn – og selvom vi nu sadler om fra fire til tre par i programmerne, kan seerne se frem til at komme endnu tættere på Sif og Mathias, Ida og Mads og Lourdes og Nicolai. Parrenes videre færd i konkurrencen om at vinde huset bliver jo hverken mindre hårdt eller spændende, fordi de kun er tre par i finalen, siger hun til TV 2.

Seerne bestemmer vinder

De resterende tre par fortsætter konkurrencen om at vinde et hus til en værdi af 2,6 millioner kroner. De mangler på nuværende tidspunkt at lave køkken, forhave, spisestue og entré, bryggers, toilet nummer 2 og stue.

Læs også Nye boliger i Randers får æbletræer fra regnskoven i haven

Indtil nu har Ida og Mads fra gult hus vundet to ugekonkurrencer, mens Lourdes og Nicolai fra grønt hus samt Sif og Mathias fra rødt hus har vundet en hver. Kigger man på parrenes byggekonto, har Sif og Mathias flest penge tilbage, mens Lourdes og Nicolai har færrest penge.

Hvem der vinder et hus i sidste ende, bestemmer seerne ved en live-afstemning efter program ni i finalen 27. marts 2019.

11 ting du ikke vidste om programmet 'Nybyggerne'

1. Parrene skal kunne holde fri i syv uger

For at deltage i programmet er alle par nødt til at søge orlov eller få ferie fra deres arbejde i den periode, hvor 'Nybyggerne' optages.

 

2. Hvert par må tage én ting med hjemmefra

Denne ting skal være en ting med en historie, og som har en særlig betydning for deltagerne.

 

3. Der er indlagt shoppetider

På byggedag nummer et i hvert program kan alle shoppe, efter de har lagt en plan for rummet. Alle andre dage kan parrene shoppe enten om formiddagen eller om eftermiddagen. To par har den tidlige tid, to par har den sene tid, og ugen efter er det omvendt. Er der indlagt ekstrakonkurrence, gælder der andre shoppetider.

 

4. Ni programmer på syv uger

I alt strækker Nybyggerne sig over ni programmer, men bliver optaget over syv uger. Hvor lang tid hvert enkelt program tager at optage, afhænger af, hvilket rum nybyggerne skal lave.

 

5. Parrene bor alle syv uger i husene

Det gælder også i begyndelsen, hvor huset kun består af de rå vægge. Indtil de får lavet eksempelvis soveværelset og køkkenet, sover de derfor på luftmadrasser og spiser takeaway-mad. Der er dog stillet en vogn med toilet og bad til rådighed.

 

6. Ingen vennetjenester eller hjemmelavede sponsoraftaler

Parrene må ikke få sponsorer eller lave aftaler, der er "for gode til at være rigtige". De må heller ikke benytte sig af vennetjenester, herunder familie, venner og bekendtskaber. De fire par må dog gerne hjælpe hinanden.

 

7. Parrene har fridage

Nybyggerne har minimum en fridag til at sove og slappe af mellem hver opgave eller program - i få tilfælde to fridage. Fridagen kan ligge forskellige dage på ugen.

 

8. Visse ting skal de bruge håndværkere til

Nybyggerne er forpligtet til at benytte sig af håndværkere de steder i byggeriet, hvor det er lovpligtigt at benytte sig af en uddannet håndværker. Det drejer sig primært om tilslutning af el og vvs. De skal benytte sig af håndværkere, der er tilknyttet projektet.

 

9. Handler byggemateriale hos programmets sponsorer

Der er indgået aftaler med flere sponsorer - eksempelvis Silvan, der sørger for at have passende lagerbeholdning til Nybyggernes behov. Derved kan de assistere med materialer, der ellers typisk ville være længere leveringstid på. Nybyggerne må så kun handle byggemateriale hos disse samarbejdspartnere og ikke hos direkte konkurrenter.

Nybyggerne får dog ingen særlige tilbud hos programmets sponsorer. De betaler altid fuld pris, for at budgettet skal være så realistisk som muligt.

 

10. Parrene bliver taget ud af arbejdet flere gange

Udover at blive filmet under arbejdet med de enkelte rum, skal parrene også afse tid til interviews flere gange hver dag. Det er disse interviews, som i programmet bliver kombineret med optagelserne fra arbejdet.

 

11. De tre andre huse bliver sat til salg

Typisk bliver boligerne sat til salg, som de er, men køberne kan også vælge at få fjernet de ting, som Nybyggerne har installeret, og få den klassiske projektbolig, som den var designet oprindeligt.