Frem med gummistøvlerne: Nu bliver det vådt

TV 2 VEJRET har udsendt risikomelding for kraftig regn det meste af onsdagen. Lokalt over 30 millimeter.

Så er det nu, at paraplyen skal findes frem.

Onsdag skifter vejret nemlig for alvor gear, når et lavtryk fra sydvest tager turen op over Danmark. Og det kan gå hen og blive en særdeles våd omgang.

Over 30 millimeter kan der nogle steder falde i forbindelse med lavtrykspassagen, og lokalt kan den intense regn udvikle sig til decideret skybrud.

Risikovarsel for kraftig regn. I Jylland og på Fyn mellem klokken 12 og 02. På Sjælland, Lolland og Falster mellem klokken 14 og 00. På Bornholm først fra klokken 20.
Risikovarsel for kraftig regn. I Jylland og på Fyn mellem klokken 12 og 02. På Sjælland, Lolland og Falster mellem klokken 14 og 00. På Bornholm først fra klokken 20. Foto: TV 2 Vejret

Derfor har TV 2 VEJRET udsendt et risikovarsel for kraftig regn i løbet af onsdagsdøgnet. Kraftig regn er defineret ved mindst 24 millimeter i løbet af 6 timer.

Og som det kan ses af nedenstående kort, er det over det meste af landet, hvor der er risiko for kraftig regn. Risikoen er dog størst i Nordjylland og Østjylland, mens den er noget mindre mod syd og øst.

Hent TV 2 VEJRETs app

Jo længere mod nord, jo længere ventes regnen at blive hængende, mens de østlige egne har et mindre tidsrum med vådt efterårsvejr.

Regn fra sydvest

For de fleste starter onsdagen med tørvejr, men dog skyet. Længst mod øst over Bornholm kan der være lidt sol i morgentimerne.

Men ret hurtigt ankommer lavtrykket i den sydvestlige del af landet og giver allerede i de tidlige morgentimer regnvejr.

Radar – nedbør i Danmark lige nu

I løbet af morgen- og formiddagstimerne breder regnvejret sig mod nordøst, så store dele af Jylland og Fyn efterhånden er indhyllet i regnvådt efterårsvejr.

Endnu kan det stadig holde tørt over de østlige egne.

Prognose onsdag formiddag. Kraftig regn mod vest.
Prognose onsdag formiddag. Kraftig regn mod vest. Foto: TV 2 Vejret

I eftermiddagstimerne vil der fortsat være regn i Nordjylland og Østjylland, hvor det nogle steder kan være ganske kraftigt.

Også over Sjælland, Lolland og Falster begynder det at regne. Her vil intensiteten tage til sidst på eftermiddagen. På Bornholm holder det fortsat mere eller mindre tørt.

Prognose onsdag eftermiddag. Kraftig regn i Nordjylland og Østjylland. Regn over Sjælland, der her også intensiveres.
Prognose onsdag eftermiddag. Kraftig regn i Nordjylland og Østjylland. Regn over Sjælland, der her også intensiveres. Foto: TV 2 Vejret

Når eftermiddag bliver til aften, begynder den værste regn at slippe den nordlige del af landet, så det efterhånden kun er de østlige egne, der har silende regn.

Især på Bornholm bliver onsdag aften en våd affære med ganske kraftig regn.

Prognose onsdag ved midnat. Kraftig regn over Bornholm.
Prognose onsdag ved midnat. Kraftig regn over Bornholm. Foto: TV 2 Vejret

Når nedbøren torsdag morgen gøres op for onsdagsdøgnet, er der mange steder, hvor der vil være faldet 10 til 20 millimeter regn, men lokalt kan mængderne være større.

Lokalt kan der falde over 30 millimeter regn i løbet af onsdagen.

Akkumuleret nedbør torsdag morgen.
Akkumuleret nedbør torsdag morgen. Foto: TV 2 Vejret