Ellemann afviser snak om formandspost: Der er brug for refleksion

Efter Lars Løkke Rasmussens afgang er Jakob Ellemann-Jensen af flere blevet fremhævet som bedste bud på en arvtager.

Blandt Venstres vælgere er Jakob Ellemann-Jensen også en favorit til formandsposten. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Den mand, som nævnes som den største favorit til at overtage den ledige formandspost i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, vil endnu ikke afsløre, om han har tænkt sig at gå efter magten i partiet.

Læs også Bagland peger på østjysk politiker som ny Venstre-formand

Det siger han til pressen efter det dramatiske og netop afsluttede hovedbestyrelsesmøde i Venstre, hvor LArs Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har trukket sig som formand og næstformand.

Vi står i en svær situation. Vi er følelsesmæssigt meget påvirket af det. I dag har vi brug for at være det. Det her kalder på refleksion og omtanke, for vi skal videre og vi skal videre sammen.

Jakob Ellemann-Jensen

- Vi har haft et hovedbestyrelsesmøde i dag, som har været svært for os alle sammen, siger han.

- Vi står i en svær situation. Vi er følelsesmæssigt meget påvirket af det. I dag har vi brug for at være det. Det her kalder på refleksion og omtanke, for vi skal videre og vi skal videre sammen.

Fremhævet af flere

Ellemann er ellers allerede blevet fremhævet af flere Venstre-folk som det bedste bud på en mand, der kan samle partiet.

Folketingsmedlemmerne Preben Bang Henriksen og Marcus Knuth gjorde det endda før, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen havde trukket sig.

Og da det lørdag middag stod klart, at Venstre skulle have en ny formand, var tidligere minister Søren Pind, borgmester i Viborg Ulrik Wilbek og miljøordfører Jacob Jensen blandt de første til fremhæve partiets nuværende politiske ordfører som den oplagte nye leder:

Blandt Venstres vælgere er Jakob Ellemann-Jensen også en favorit. I en måling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken, som blev udgivet fredag, var han således sammen med Lars Løkke Rasmussen suverænt den person flest troede på kunne sikre Venstre fremgang som formand.

I fars fodspor

Det er på Venstres landsmøde den 21. september, medlemmer skal beslutte, hvem der skal være Venstres næste formand.

Hvis Ellemann ender med at stille op og derefter bliver valgt, vil han gå i sin far Uffe Ellemann-Jensens fodspor.

Fra 1985-1998 sad han som formand for Venstre.

BLÅ BOG: Jakob Ellemann-Jensen er varmt bud på V-formand

Flere i Venstre peger på den tidligere miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen som ny partiformand.

 

Der er endnu ingen personer, der har meldt sig som kandidater til posten som Venstres nye formand, efter at Lars Løkke Rasmussen har trukket sig.

 

Men Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, er blevet nævnt flittigt som det varmeste bud på en afløser for Løkke.

 

Lørdag eftermiddag vil han dog hverken be- eller afkræfte, at han stiller op som formandskandidat.

 

Her er blå bog om Venstre-manden:

* Navn: Jakob Ellemann-Jensen.

* Født: 25. september 1973 (45 år).

* Fødested: Hørsholm.

* Søn af forhenværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og forhenværende chefredaktør Alice Vestergaard. Han er bror til Karen Ellemann, der også er i Folketinget for Venstre.

* Karriere:

Politisk ordfører fra 2015 til 2018 og igen fra 2019. Miljø- og fødevareminister fra 2018 til 2019.

Folketingsmedlem for Venstre i Østjyllands Storkreds fra 18. juni 2015.

Folketingsmedlem for Venstre i Fyns Storkreds fra 15. september 2011 til 18. juni 2015.

* Uddannelse: Cand.merc.jur. fra Copenhagen Business School i 2002.

* Civilstand: Han er far til tre børn. De to første fik han med sin tidligere hustru, Rikke Ellemann-Jensen. Han har også et barn med sin nuværende hustru, Anne Marie Preisler.

 

Kilder: Ritzau, Folketinget