Dansk energiselskab hæver prisen med næsten 50 procent

De stigende energipriser har fået energivirksomheden Clever til at hæve priserne for deres kunder.

Kunderne hos energiselskabet Clever kan se frem til en prisstigning på næsten 50 procent. Det oplyser selskabet i en mail, som TV 2 er i besiddelse af.

Virksomheden leverer både strøm til elbiler og private hjem, og det er alle deres abonnementstyper, der bliver berørt af et midlertidigt energitillæg.

Således skal kunderne fra juni både betale 749 kroner for deres abonnement og et energitillæg på op til 445 kroner om måneden.

Indkøbsprisen er steget med 170 procent

TV 2 arbejder på at få en kommentar fra virksomheden, men det har indtil nu ikke været muligt. De skriver dog på deres hjemmeside, at det nye energitillæg skyldes de stigende energipriser.

Her står der blandt andet, at indkøbsprisen på strøm er gået fra 0,66 kroner per kilowatttime til 1,78, og at de i april forventer, at prisen vil stige til mere end tre kroner.

Mailen blev sendt fra Clever onsdag morgen.
Mailen blev sendt fra Clever onsdag morgen. Foto: Screenshot

Der er tale om et midlertidigt tillæg, og Clever oplyser, at de vil genberegne tillægget hver fjerde måned, og at det frafalder, når elprisen finder tilbage til sit "normale leje".

Dækker ikke regningen

Clever er ejet af 600.000 andelsejere, og på deres hjemmeside står der da også, at "Vi deler omkostningen - for fremtidens skyld". Og sådan bør det ifølge virksomheden være, hvis "vi skal igennem det her sammen".

På nuværende tidspunkt svarer det månedlige tab ifølge Clever til investeringen i en stor, åben lynladestation, og tiltaget er taget for, at omkostningerne ikke påvirker hverken nuværende eller fremtidige udbygninger af ladenetværket.

Samtidig med indførslen af tillægget har kunderne fået mulighed for at skifte abonnement, sætte det i bero eller helt at opsige.